Categorieën

Service

Clubkampioenschappen SV Trefpunt

Clubkampioenschappen SV Trefpunt
Sport

Clubkampioenschappen SV Trefpunt

  • Redactie
  • 29-06-2016
  • Sport
Clubkampioenschappen SV Trefpunt
SCHERMEN – De clubkampioenschappen van schermvereniging Trefpunt waren op 26 juni jongstleden een beetje anders; dit jaar schermde de jeugd tegelijkertijd met de senioren waardoor er maar liefst 3 schermlopers in het kleine zaaltje aan de Thorbeckestraat in Vlaardingen waren uitgerold. De jeugd schermde op het wapen floret en de senioren op degen of sabel.

Bij de jongste jeugd was het een gelopen zaak. Loek Klaassen wist ongeslagen eerste te worden met op zijn hielen Flores den Draak, die tweede werd. De broers Job en Reint van den Berg hadden een gelijk aantal victoires (overwinningen) en de indices moesten uitsluitsel geven. Doordat Reint een beter saldo had, wist hij de derde plaats te bemachtigen en moest Job genoegen nemen met de vierde plaats.

Bij de oudere jeugd wist Jesse Slaats (vorig jaar nog kampioen bij de jongste jeugd) zich direct te plaatsen. Erik Posno kon hem niet verslaan waardoor Jesse ongeslagen eerste werd en Erik genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Bij de senioren sabel wist - het op dit moment oudste schermend lid - Ton van Tricht met zijn enorme wedstrijdervaring ongeslagen de eerste plaats te bemachtigen. Fred Tirion, Ronald Overgoor en Theo Kloosterman streden onderling een verbeten strijd voor de resterende podiumplaatsen. Aangezien het aantal overwinningen gelijk bleek, moesten hier ook de indices de uitslag bepalen. Uiteindelijk werd Fred Tirion tweede, Theo Kloosterman derde en Ronald Overgoor vierde.

Bij de senioren degen was het lang spannend. Omdat Mady Hogenboom toch wel verrassend van Koos Beke wist te winnen, was het niet direct een uitgemaakte zaak. Koos Beke moest daardoor hard aan de slag om puntjes te verzamelen om eerste te worden. Uiteindelijk lukte dit hem toch want Mikkel Suijker had net wat minder puntjes en moest dus met de tweede plaats genoegen nemen. Pepijn Nierop liet punten liggen in zijn laatste partij tegen de zeer sterk schermende Charissa Overgoor. Daardoor werd Mady Hogenboom derde en Pepijn vierde, ondanks dat Pepijn in de onderlinge partij van Mady had gewonnen.

Het was een geslaagd toernooi en de gewijzigde opzet met een gezamenlijke prijsuitreiking was een goede stimulans voor het verenigingsgevoel.