Categorieën

Service

Collecte voor kinderen met een handicap

Collecte voor kinderen met een handicap
Nieuws

Collecte voor kinderen met een handicap

  • Redactie
  • 09-11-2020
  • Nieuws
Collecte voor kinderen met een handicap
VLAARDINGEN - Duizenden vrijwilligers gaan deze week op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Vlaardingen komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, van 9 tot en met 14 november. 

Eenzaamheid grootste handicap
Geen kind zonder vriendjes, dat is ons motto. Voor veel kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als negen van de tien speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel kinderen met een handicap staan aan de zijlijn terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten. Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien. Bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen of door aangepast sporten aan te bieden op de atletiekvereniging in de buurt. 

Ook in uw regio
Dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten, kan het Gehandicapte Kind dit werk doen. Met de opbrengst van de collecte steunt het Gehandicapte Kind projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat het Gehandicapte Kind in uw regio doet? Op de website www.nsgk.nl ziet u op een landkaart welke projecten daar mede mogelijk worden gemaakt dankzij uw steun. 

Collectant gemist?
Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters VRIENDJES te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van drie euro) of met een donatie in de digitale collectebus.