Categorie├źn

Service

Collecteweek KWF Kankerbestrijding

Collecteweek KWF Kankerbestrijding
Gezond

Collecteweek KWF Kankerbestrijding

  • Redactie
  • 30-08-2021
  • Gezond
Collecteweek KWF Kankerbestrijding
VLAARDINGEN - KWF afdeling Vlaardingen zal van 5 tot en met 11 september 2021 huis aan huis collecteren. De wijze van collecteren zal dit jaar anders zijn. Er zal niet meer gecollecteerd worden met collectebus, maar met een collectebord. Het KWF heeft hiervoor gekozen omdat mensen tegenwoordig minder contant geld in huis hebben en het veiliger is voor de collectant. Ook COVID 19 heeft bijgedragen aan een versnelling van deze ontwikkeling. Als gevolg hiervan gaat ook de voorkeur uit naar het contactloos kunnen geven van een bijdrage aan de collecte.

De collectanten zullen in de collecteweek langs de deuren gaan met een collectebord waarop zijn of haar persoonlijke QR-code staat. De QR code wordt geactiveerd met de smartphone van de donateur. Indien donateurs niet bekend zijn met de werking van de QR-code dan kan de collectant dat verder uitleggen. De collectant beschikt over een collectepas van het KWF. 

Het KWF Vlaardingen realiseert zich dat deze veranderingen tot vragen kunnen leiden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Peter Bout, secretaris KWF Vlaardingen (06 - 53458808) of Lex de Lange, voorzitter KWF Vlaardingen (06 - 15038009). 

Het KWF Vlaardingen hoopt dat ook met deze nieuwe werkwijze de Vlaardingers ruim zullen doneren waardoor het onderzoek en voorlichting over kanker kan blijven worden voortgezet.