Categorieën

Service

Happy Hours: kroegentocht tegen kanker

Happy Hours: kroegentocht tegen kanker
Uit

Happy Hours: kroegentocht tegen kanker

  • Redactie
  • 23-04-2024
  • Uit
Happy Hours: kroegentocht tegen kanker

VLAARDINGEN - De Vlaardingse Horeca verenigt zich in de strijd tegen kanker! Helaas krijgt bijna iedereen er op een dag mee te maken. Op woensdag 8 mei verenigt de Vlaardingse Horeca zich om samen te strijden tegen deze vreselijke ziekte.

Waar komen meer mensen samen om te praten, te lachen, te delen, te strijden en helaas ook soms te rouwen? Precies, in de kroeg. Daarom vindt op woensdag 8 mei Happy Hours Vlaardingen plaats: Een Kris-Kras-Kroegentocht langs vijftien kroegen waarvan de gehele opbrengst naar de strijd tegen kanker gaat. (KWF – Alp D’HuZes).

De vader van Vicci van der Bie (19) kreeg twee jaar geleden ineens de mededeling dat hij kanker had. Een spannende tijd volgde maar alles is nu oké met hem. Het motiveerde de familie om deel te nemen aan Alp D’HuZes en van het een kwam het ander. Vicci nam contact op met Junior Flynn die meerdere kroegen in Vlaardingen heeft en vanuit die eerste ontmoeting ontstond het idee voor Happy Hours Vlaardingen. Vicci vertelt: ,,Omdat mijn vader ineens patiënt werd stond ons leven op z’n kop. Gelukkig kwam alles goed maar wij merkten hoe ontzettend veel mensen te maken krijgen met kanker. Iedereen heeft te maken met je eigen strijd, of die van familie en vrienden. Mijn ouders en ik komen graag in de Vlaardingse Horeca. Ik heb een afspraak met Junior gemaakt en zo ontstond het idee voor Happy Hours Vlaardingen. Natuurlijk is kanker geen leuk onderwerp, maar met Happy Hours willen we het leven vieren en denken we aan iedereen die aan ‘t vechten zijn of die die strijd helaas verloren hebben.''

Deelnemers schrijven zich in via www.happyhoursvlaardingen.nl en betalen 25 euro voor een uitgezette route langs deelnemende kroegen, waar bij zes consumpties verzorgd worden. Langs de route zijn diverse activiteiten, in de kroegen is van alles te doen, via de app kan worden deelgenomen aan een quiz. Na de route wordt iedereen om 22.00 uur terugverwacht op de Westhavenplaats, waar burgemeester Bert Wijbenga diverse mooie items zal veilen, zoals oa. een gesigneerd Feyenoord en Sparta-shirt, een arrangement Delta Hotel én een lunch met de burgemeester.

De dag erna is Hemelvaartsdag, dus iedereen vrij! De organisatie hoopt op een opbrengst van 10.000 voor KWF.