Categorieën

Service

Cultureel centrum moet wijken voor appartementen

Cultureel centrum moet wijken voor appartementen
Nieuws

Cultureel centrum moet wijken voor appartementen

  • Redactie
  • 01-09-2023
  • Nieuws
Cultureel centrum moet wijken voor appartementen

VLAARDINGEN – Bouwen, bouwen, bouwen! Dat is zo’n beetje het hoofdthema van het college in Vlaardingen. Op de plek waar nu nog een enigszins gedateerd stenen gebouwtje staat aan de Zomerstraat 41 moet over krap twee jaar een appartementencomplex verrijzen.

Op woensdag 30 augustus hebben de gemeente Vlaardingen en projectontwikkelaar Apex Investments een samenwerkingsovereenkomst getekend ten behoeve van de realisatie van 22 tot 25 appartementen in een nieuwbouwcomplex aan de Zomerstraat 41. Voor het complex is de naam 'Touwrijk' bedacht, wat verwijst naar de aangrenzende Touwbaan.

Het appartementencomplex zal worden gebouwd op de locatie waar het huidige cultureel centrum Kofa nog is gevestigd. Dat zal naar verwachting het einde betekenen van de plek waar menig Vlaardings bandje heeft opgetreden.

Verantwoordelijk wethouder Ivana Somers verwacht dat Vlaardingers het project enthousiast zullen ontvangen, zo wordt in het verstuurde persbericht vermeld. ,,Het ontwerp past goed in de omgeving’’, aldus Somers. ,,Deze ontwikkeling beschouwen wij daarom als een mooie aanvulling voor de Vettenoordse Polder en het centrum’’.

Wie er gaat wonen zal niet voor de deur kunnen parkeren, maar moet naar de parkeergarage bij het stadhuis. ,,Wij vinden het van belang dat de bewoners de vrijheid van eigen vervoer behouden, maar dat dit niet ten koste gaat van het straatbeeld en de leefbaarheid van de openbare ruimte’’, aldus de projectontwikkelaar.

Naar verwachting start de bouw in het 2e kwartaal 2024 en worden de woningen opgeleverd in het 3e kwartaal 2025.