Categorie├źn

Service

De 'wokkel' wordt geschilderd

De 'wokkel' wordt geschilderd
Nieuws

De 'wokkel' wordt geschilderd

  • Redactie
  • 09-11-2022
  • Nieuws
De 'wokkel' wordt geschilderd

Foto: Gemeente Vlaardingen

VLAARDINGEN - En opeens staat hij in de steigers… De Twist, ook wel eens ‘de wokkel’ genoemd, krijgt een opknapbeurt. De fiets- en voetgangersbrug over de Vlaardingse vaart zag z’n frisse rode kleur langzaam verbleken.

De aannemer kon onverwacht eerder beginnen dan gepland en is voortvarend aan de slag. Een brug schilderen is nogal een toestand. Om te voorkomen dat je deze herfst vissen met rode stippen tegen kunt komen in de vaart, wordt de brug ingepakt als ware het een Sinterklaaspakje. Onder de brug zijn pontons in het water gelegd. Dit alles zorgt er voor dat er geen schadelijke stoffen in de natuur terecht kunnen komen en bovendien maakt dit het ook nog eens mogelijk om door te werken als de herfst de schilders op een regenbuit trakteert.

Bij de opbouw van de werkplek is de brug 1 of 2 dagen afgesloten. Ter plekke wordt een omleidingsroute aangegeven. Daarna wordt voor het verkeer weinig hinder verwacht: bootjes kunnen gewoon nog tussen de pontons door en voor voetgangers en fietsers brengen de werklui een soort tunnel op de brug aan, zodat ook zij de overkant spettervrij kunnen bereiken. De werkzaamheden zijn naar verwachting voor het eind van het jaar afgerond.