Categorieën

Service

De Balder: binnenkort virtueel te bezoeken dankzij financiële bijdrage

De Balder: binnenkort virtueel te bezoeken dankzij financiële bijdrage
Uit

De Balder: binnenkort virtueel te bezoeken dankzij financiële bijdrage

  • Redactie
  • 23-08-2020
  • Uit
De Balder: binnenkort virtueel te bezoeken dankzij financiële bijdrage

Fotografie: Hans Bakker

VLAARDINGEN - Veel organisaties en instellingen zijn door de recente corona crisis hard getroffen en ook de Stichting Zeillogger Balder; dit jaar geen openstellingen, rondvaarten en dergelijk. De inspanningen van de afgelopen jaren komen tot stilstand.

De Samenwerkende Maritieme Fondsen (SMF) stelden deze zomer gezamenlijk €350.000 extra beschikbaar ter ondersteuning van creatieve oplossingen voor problemen veroorzaakt door de corona crisis.

Hans Bakker van Stichting Zeillogger Balder: ,,Toen wij als SZB dit bericht ontvingen ben ik samen met Maarten Bal (bestuurder algemene zaken) en Bert Otto in gesprek gegaan met Leanne Selles, de directeur Museum Vlaardingen,  om te bekijken hoe wij hieraan vorm konden geven. Na het onderzoeken van diverse opties zijn wij uitgekomen op het multimediaproject ‘Beleef de Balder’ dat wij samen met een creatief Rotterdams multimediaal bureau gaan uitvoeren. Vrijdagochtend 21 augustus ontvingen wij het positieve bericht dat de SZB voor dit project een bijdrage ontvangt van ruim 24.000 euro. Waar wij als SZB zeer blij mee zijn en danken de subsidiegevers voor deze bijdrage’’.

Om toch de VL 92 Balder digitaal te kunnen bezoeken en het unieke verhaal van de VL 92 Balder te kunnen vertellen, wordt er een virtueel bezoek aan het schip mogelijk gemaakt onder de noemer: Beleef de VL 92 Balder!

Hans Bakker: ,,Dit concept is interessant voor de geïnteresseerden in het schip en zijn geschiedenis, maar we kunnen het ook uitstekend inzetten voor educatieve doeleinden. Jaarlijks bezoeken honderden schoolkinderen uit Vlaardingen en de regio de VL92 Balder.  Deze presentatie is een prima uitgangspunt voor de rondleiding. Door de verschillende interactieve multimediale elementen krijgen de bezoekers een uniek beeld van het schip en al haar facetten en krijgen zij op een creatieve en afwisselende wijze kennis over het leven aan boord’’.

Een deel van de oorspronkelijke tour zal als onderdeel van de website van De Balder opgenomen worden. Zolang het schip niet of slechts beperkt toegankelijk is, kunnen rondleiders van de Balder in het Museum de tour van verdere en verdiepende informatie voorzien.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →