Categorie├źn

Service

De beste tips voor het trainen van je huishoudhulp

De beste tips voor het trainen van je huishoudhulp
Nieuws

De beste tips voor het trainen van je huishoudhulp

  • Redactie
  • 28-06-2022
  • Nieuws
De beste tips voor het trainen van je huishoudhulp
Huishoudelijke hulpen zijn ongetwijfeld geweldige helpers die ons helpen ons leven gemakkelijker te maken. Bovendien zijn deze personen cruciaal om onze huishoudelijke taken gedaan te krijgen als we op zoek zijn naar ons eigen werk. Maar als werkgever kun je ook een verschil maken in het leven van deze huishoudelijke hulpen door hen te helpen hun vaardigheden te vergroten. Hier zijn enkele relevante tips die een helpende hand kunnen bieden bij het versterken van je huishoudhulpen door je vaardigheden en training te vergroten 

Cursussen 

Er zijn veel goede trainingen beschikbaar voor je huishoudhulpen of nanny's. Deze cursussen helpen je een handje om je huishoudelijke hulpen efficiënt te maken in hun werk, of het nu gaat om schoonmaak, huishoudelijke ondersteuning of zelfs kinderopvang. Terwijl je je huishoudhulpen laat inschrijven voor deze trainingen, bereid je ze ook voor op een betere baan met hogere vaardigheden. Er is dan ook een enorm verschil tussen de salarissen van een ongeschoolde huishoudhulp en een geschoolde helper. Er zijn overigens veel organisaties die deze cursussen tegen redelijke prijzen aanbieden, terwijl er ook speciale trainingen zijn voor huishoudelijke hulpen. 

EHBO

EHBO-cursussen zijn ideaal om je huishoudelijke hulp Rotterdam efficiënt te maken om medische noodgevallen thuis af te handelen. Er kunnen medische noodgevallen zijn, vooral als er kinderen in de buurt zijn. Het is dus altijd aan te raden om je helpers te leren over elementaire eerste hulp, zodat ze dergelijke situaties zelfs tijdens je afwezigheid aankunnen. 

Rijden

Autorijden in de wereld van vandaag is een integrale vaardigheid, vooral voor huishoudelijke hulpen. Rijvaardigheid kan de loopbaanvooruitzichten van een werknemer verbeteren, vooral als de werknemer een ongeschoolde achtergrond heeft. Leren autorijden kan een langdurig proces zijn en kan tot 6 maanden duren. Zodra je werknemer echter een rijbewijs heeft, kan hij ook voor je een grote hulp zijn. 

Koken

Voedzame voeding is van groot belang voor de groei van je kind. Het is dus weer aan te raden om je helpers een kookcursus te laten volgen. Door dit te doen, kun je ervoor zorgen dat je gezinsleden voedzame voedselproducten krijgen. Bovendien bespaart het je veel quality time die je met je kinderen en andere gezinsleden kunt doorbrengen. 

Schoonmaken

Huishoudelijke helpers zijn zich misschien niet bewust van de keuken die je lekker vindt. Het is dus altijd goed om wat tijd met je helper door te brengen en hen te laten zien hoe je je keuken kookt. Als de helper eenmaal weet hoe hij je gerechten moet bereiden, kun je hem recepten geven die ze kan onthouden en zelfs kan improviseren. Bovendien kun je zelfs een maaltijdplan met je begeleider bespreken. Dit zal haar kookvaardigheden verbeteren, die ze ook kan gebruiken om betere banen te krijgen. 

Reinigingsroutine

Elk huis heeft een andere schoonmaakroutine. Als je echter een huishoudelijke hulp inhuurt, moet je deze precies leren hoe je wilt dat je huis wordt schoongemaakt. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker voor je , maar maakt je helpers ook vaardiger in het schoonmaken. Hij of zij leert de plekken kennen die meer aandacht nodig hebben en vermindert ook misverstanden tussen jou en de helper.