Categorieën

Service

De Groene Luiken 30 jaar: een week feest!

De Groene Luiken 30 jaar: een week feest!
Uit

De Groene Luiken 30 jaar: een week feest!

  • Redactie
  • 29-02-2024
  • Uit
De Groene Luiken 30 jaar: een week feest!

VLAARDINGEN - Op 11 maart 1994 werd aanloophuis ‘De Groene Luiken’ door toenmalig wethouder Kees v.d. Windt geopend. Twee jaar aan voorbereiding waren eraan voorafgegaan. In het prachtige pand aan de Oosthavenkade 8 konden mensen elke dag terecht voor een kopje koffie/thee, een praatje, een spelletje, de krant. Later werd op zondag af en toe een maaltijd verzorgd.

Die maaltijd is er nu elke zondag, voorbereid door een flinke groep kokers. Daarnaast is er al die jaren elke zes weken een nieuwe prachtige expositie te zien. Een speciale expositiecommissie regelt dat allemaal. Op vrijdagochtend komt een kleine groep enthousiaste mensen onder deskundige begeleiding bij elkaar om creatief bezig te zijn.

In al die dertig jaar is het aanloophuis alleen korte tijd dicht geweest tijdens corona, maar verder stonden de vrijwilligers elke dag weer paraat: een prestatie van formaat! We merken hoezeer we nodig zijn: het is druk in het aanloophuis: elke dag zo rond de 30 á 40 mensen en op zondagen zelfs meer. Alle reden dus voor een feestje. Vanwege de Ramadan beginnen we daar al mee op dinsdag 5 maart. Er is elke dag een verrassing: iets lekker en op bijna alle dagen ook muziek.

Op maandag 11 maart DE dag, verwennen we natuurlijk eerst alle vrijwilligers. Later in de middag is er een receptie voor genodigden: oud-vrijwilligers en vertegenwoordigers van organisaties waarmee wordt samengewerkt. Ook wethouder Proos is aanwezig en zal het woord voeren. Dan wordt ook de nieuwe expositie geopend met werk van de Oekraïense kunstenares Katia Solodka. Daarover leest u ongetwijfeld elders meer.

We hopen op een feestelijke week: klaar voor de volgende 30 jaar!

Daarbij kunnen we nieuwe vrijwilligers goed gebruiken. Kom eens een kijkje nemen, loop een middag mee: misschien is het iets voor u. We vragen een dienst in de 2 weken: dat is te doen! Kijk op onze website: www.degroeneluiken.nl.


Aanloophuis De Groene Luiken

Oosthavenkade 8, Vlaardingen

Meer over Aanloophuis De Groene Luiken →