Categorieën

Service

De Mark Huizingatrofee of Daniëlle de Bruijnprijs?

De Mark Huizingatrofee of Daniëlle de Bruijnprijs?
Sport

De Mark Huizingatrofee of Daniëlle de Bruijnprijs?

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 10-05-2023
  • Sport
De Mark Huizingatrofee of Daniëlle de Bruijnprijs?
VLAARDINGEN – Vlaardingen moet weer een echt Sportgala krijgen, met presentatoren en artiesten. Een avond waarbij aansprekende sporters en kampioenen nog eens extra gehuldigd worden en waar de Vlaardingse sportprijzen worden uitgereikt. Dat vindt Marco van Unen van de fractie Beter voor Vlaardingen. En morgen dient hij er een voorstel over in, in de raadsvergadering.

In 2017 werd er een nieuwe naam gegeven aan de prijs voor beste of meest aansprekende sporter en sportprestaties: de Flip Vethaaktrofee. Flip Vethaak was een wielrenner die onder meer meedeed aan de Olympische Spelen in Berlijn in 1936…en die daar niks won, want hij kwam naar verluid buiten tijd binnen.

Marco van Unen vraagt zich in zijn in te dienen motie (voorstel) dan ook af of er misschien een wat aansprekender naam kan komen voor de sportprijzen in Vlaardingen waarvan er 5 te verdelen zijn: Topsportprestatie (NK, EK, WK, OS), Breedtesportprestatie, Sociaal/maatschappelijke sportprestatie, Sport personality/talentprestatie en Buitenlandse prestatie. Van Unen noemt daarbij dat er wel degelijk meer kampioenen zijn uit Vlaardingen met meer aansprekende sportprestaties; je kunt daarbij denken aan judoka Mark Huizinga of waterpoloster Daniëlle de Bruijn, naar wie prijzen vernoemd kunnen worden ,,Of noem het ‘gewoon’ Vlaardingse sportprijzen’’, zo betoogt Van Unen. ,,En tenslotte: betrek bij de verkiezing ook de sportjournalisten uit de stad.’’

Voor het jubileumjaar 750 stadsrechten Vlaardingen zou het een mooie afsluiting zijn, om een groots sportgala te houden. En daar kan best wel een budget voor gereserveerd worden, zo vindt Marco van Unen. Kortom, het mag allemaal wel wat meer uitstraling hebben.

Op donderdag 11 mei zal de gemeenteraad stemmen over de motie.