Categorie├źn

Service

Paardrijdster Louise Hoek verrast met Flip Vethaaktrofee

Paardrijdster Louise Hoek verrast met Flip Vethaaktrofee
Sport

Paardrijdster Louise Hoek verrast met Flip Vethaaktrofee

  • Redactie
  • 16-03-2022
  • Sport
Paardrijdster Louise Hoek verrast met Flip Vethaaktrofee
VLAARDINGEN - Wethouder Ivana Somers-Gardenier heeft Louise Hoek, paardrijdster bij Die Flardingha Ruiters, op dinsdagavond 15 maart verrast met de Flip Vethaaktrofee 2021. Deze sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers wordt dit jaar drie keer uitgereikt.

De 22-jarige Louise Hoek heeft de Flip Vethaaktrofee gekregen in de categorie breedtesport. Louise heeft zich in 2021 geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen dressuur. Louise wist samen met haar paard Vos met een score van 70% bij de eerste drie te eindigen bij de regiokampioenschappen. Op het NK scoorde Louise een knappe 66,33%. Helaas was dit net niet genoeg om in de prijzen te vallen, maar het was zeker een buitengewoon knappe prestatie. Wethouder Somers-Gardenier: ,,Louise is een getalenteerde jonge Vlaardingse, die met veel passie haar sport beoefend. We hopen dat de Flip Vethaaktrofee haar extra doet beseffen hoe trots we op haar zijn.''

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. De gemeente zet sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

Over Flip Vethaak

Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst. 

Binnenkort brengt de wethouder nog twee verrassingsbezoeken om de Flip Vethaaktrofee uit te reiken.