Categorie├źn

Service

De pannenkoek van de dag!

De pannenkoek van de dag!
112

De pannenkoek van de dag!

  • Redactie
  • 04-06-2021
  • 112
De pannenkoek van de dag!
REGIO - De verkeerspolitie van onze regio heeft vaak mooie verhalen te vertellen. Ook vandaag weten ze hun belevenissen weer smakelijk op te dienen met onderstaand verhaal over 'de pannenkoek van de dag.

,,Daar zijn we weerrrrrr! Met de nominatie voor de pannenkoek van de dag, of nou ja, de nacht dan in dit geval. We rijden op de A20, rustig aan, gangetje of 70 in verband met de werkzaamheden, zwoele stem van de centralist uit de mobilofoon, raampje op driekwart en het zomerse lentebriesje door onze bos met haren. Je zou er bijna écht van kunnen genieten. Zien we een wit bestelbussie rijden wat een béétje vreemd doet. Beetje slingeren, beetje gekke hoekige bewegingen, beetje hard rijden (ruim 120 waar je 70 mag), nou goed, we kregen het idee dat deze bestuurder vandaag iets te veel had genoten van dat lentebriesje en de eventuele vochtige substanties die daar wel eens bij ingenomen worden.

We aanschouwen het hele spektakel pak hem beet een minuutje en vinden het dan wel genoeg geweest. Meneer brengt de verkeersveiligheid ernstig in gevaar en wanneer hij zichzelf bijna de vangrail in boort, en ons hiermee gratis maar ongevraagd voorziet van een regendouche aan stenen, zijn we er wel klaar mee. En dan vooral omdat we onze zomerse mood nu niet laten verpesten door een beetje regen.

Het volgen van de politieauto bleek een uitdaging op zich, maar uiteindelijk staan we toch aan de kant hoor. Blaastestje gedaan, wat denkt u? Nee, niet goed natuurlijk, hij blies een F van F- F- F- Flink Fout! Dan maar even het rijbewijs bekijken, ach.. die heeft meneer niet meer, de alcoholmobilist bleek vaker een auto te besturen met een behoorlijk bakkie op. Of althans, als je het nog het besturen van een auto kan noemen. Tja, dat is genoeg! We besluiten meneer aan te houden voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

En schuldbewust dat meneer was (niet), vond hij dat wij schuldig waren aan de hele situatie, en als je dat vindt, wat doe je dan? Juist ons gewoon maximaal bedreigen en beledigen. Want ja, stomdronken autorijden is echt super normaal joh! En dan... (spannend hè?) ja, dan vinden we het echt een keer genoeg. Er komt nu bedreiging en belediging van twee en in zijn geval minimaal vier ambtenaren in functie bij. Maar dat zag meneer toch niet zo zitten en ging hierbij flink in het verzet.

En ja, dat je aan mijn lichaamspostuur ook wel kan zien dat ik niet viervoudig wereldkampioen kickboksen ben, daar kan ik ook niks aan doen, maar die ene collega waar ik mee was heeft het postuur wat in de buurt komt van Rico Verhoeven. U kent het wel, zo één dat als u op het strand ligt en hij loopt voorbij, ligt u toch zeker zes minuten in de schaduw. Ik ben niet jaloers hoor, echt niet! (Wel).

Dus dat hele verzet was echt wel een beetje een domme keuze, maar dat bewijst maar weer hoe overmoedig je wordt met alcohol in je bloed. Het duurde niet lang of meneer lag netjes opgevouwen bij ons in de auto en kreeg een slaapplek met roomservice aangeboden, zo zijn we dan ook wel weer. Echter was meneer niet tevreden, want toen hij hoorde dat er geen alcohol geschonken werd, werd het gedrag er niet veel beter op. Ondankbaar...

Toen we de hele situatie achteraf nog eens overdachten waren we het er toch wel over eens, meneer verdiend met vlag en wimpel de titel: De pannenkoek van de dag!''