Categorieën

Service

De VL.92 Balder is weer terug

De VL.92 Balder is weer terug
Uit

De VL.92 Balder is weer terug

  • Redactie
  • 11-07-2023
  • Uit
De VL.92 Balder is weer terug
VLAARDINGEN - De trots van Vlaardingen - de zeillogger Balder -  is weer te bezoeken in 2023. Nadat het schip in het najaar voor  keuring de wal is op geweest en het afgelopen voorjaar de houten masten werden vervangen voor stalen, is dit is het moment om (opnieuw) aan boord te gaan van de enige zeilende historische haringlogger. Het laatst overgebleven authentiek exemplaar van een grote vloot zeilende haringloggers die vanaf eind 19e en begin 20e eeuw voor de visvangst op de Noordzee zijn ingezet. Het schip is weer gereed voor het nieuwe vaarseizoen! 

Ontdek 't samen!

Beleef, voel en ruik de oorsprong van de Nederlandse haringvisserij aan boord van de meer dan 110 jarige Balder. Ga het samen ontdekken. Combineer het met een bezoek aan Museum Vlaardingen, een pronkstuk als de VL92. Balder is dichterbij dan je denkt. 

Expositie 'Op en aan het water'

Tevens is in het ruim de tentoonstelling in het kader van Vlaardingen 750 'Vlaardingen op en aan het water' te zien. Met als thema’s: Kunst langs het water, Scheepvaart, Evenementen en Watersport. De openingstijden zijn op de zaterdag  vanaf 13.00 tot 15.30 uur te beginnen op 15 juli.  Tevens is de Balder te bezoeken op afspraak. Ligplaats van de historische logger Balder, tegenover Museum Vlaardingen Westhavenkade 54, Vlaardingen. 

Meevaren

Op Zaterdag 22 juli kunt u weer meevaren met de VL.92 Balder dan varen wij Het Scheur en de Nieuwe Maas op richting Rotterdam, deze drieenhalf uur durende vaartocht laat u vanaf het water de prachtige omgeving langs het water zien en niet te vergeten de prachtige skyline van Rotterdam. Kosten € 30,- p.p. |negen tot en met zeventien jaar: €25,-. Afvaarttijden tussen 12.30 en 13.00 uur. Aanmelden via [email protected].

 

 

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →