Categorieën

Service

De Vos trots op bijdrage leerlingen tijdens Geuzenpenning Uitreiking

De Vos trots op bijdrage leerlingen tijdens Geuzenpenning Uitreiking
Onderwijs

De Vos trots op bijdrage leerlingen tijdens Geuzenpenning Uitreiking

  • Redactie
  • 15-03-2024
  • Onderwijs
De Vos trots op bijdrage leerlingen tijdens Geuzenpenning Uitreiking

VLAARDINGEN - Afgelopen woensdag droegen leerlingen van De Vos opnieuw hun steentje bij aan de uitreiking van de Geuzenpenning in Vlaardingen. Deze onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan personen of organisaties die zich inzetten voor de rechten van de mens.

Dit jaar was Laila Haidari de ontvanger van de penning, vanwege haar inzet voor het recht van meisjes en vrouwen op onderwijs in Kabul, sinds de machtsovername van de Taliban. De vastberadenheid en moed waarmee ze blijft strijden voor onderwijs, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden, is bewonderenswaardig, aldus de school.

Leerlingen van De Vos woonden een interviewsessie bij waar ze de kans kregen om hun vragen te stellen aan mevrouw Haidari. Voorafgaand aan de ceremonie van kranslegging voor de kerk, gaven de leerlingen een indrukwekkend dansoptreden voor het stadhuis.

Naast de dans brachten twee leerlingen een prachtig gedicht ten gehore, zowel in het Nederlands als in het Farsi. Isa Poel van De Mavo Vos won met haar gedicht 'Wat als dromen je enige hoop zijn?' de eerste plaats in een gedichtenwedstrijd onder brugklasleerlingen van De Vos. Ze mocht haar gedicht tijdens de uitreiking van de Geuzenpenning voordragen in de Grote Kerk. Fatema Alawi droeg het door Isa Poel geschreven gedicht voor in het Farsi voor het stadhuis.

De docenten van De Vos zijn onwijs trots op de betrokkenheid en prestaties van hun leerlingen tijdens dit belangrijke evenement.

Bekijk Fatema’s voordracht van van Isa's gedicht in het Farsi, gevolgd door een prachtige dans en het leggen van de krans.

Bekijk Isa’s voordracht van haar winnende gedicht ‘Wat als dromen je enige hoop is?’

Vlaardingse Openbare Scholengroep

Postbus 6040, Vlaardingen

Meer over Vlaardingse Openbare Scholengroep →