Categorieën

Service

Dé geheime tip voor een succesvolle webshop

Dé geheime tip voor een succesvolle webshop
Winkelen

Dé geheime tip voor een succesvolle webshop

  • Redactie
  • 22-08-2022
  • Winkelen
Dé geheime tip voor een succesvolle webshop
VLAARDINGEN - Met de opkomst van het internet steeg ook het aantal webshops enorm. Mensen zagen opeens overal kansen om online hun goederen te verkopen. Nu verschijnen er steeds meer berichten in de media dat het aantal webshops wat (noodgedwongen) moet stoppen aan het toenemen is. Gelukkig gaan ze niet allemaal direct failliet, maar ze houden er niet mee op door de fantastische omzetten die ze draaien. Toch is het vandaag de dag nog heel goed mogelijk om een succesvolle webshop te hebben en zelfs nog te starten. Hoe je dit doet? Wij verklappen je de geheime truc van de succesvolle webshophouder!

Kies de marketplace

Met sommige zaken kun je beter besluiten niet zelf opnieuw het wiel uit te gaan vinden. Dit geldt ook voor webshops. Je kunt veel tijd en moeite investeren in het ontwikkelen van een eigen platform, maar waarom zou je niet gebruikmaken van de beste marketplace ter wereld. Wat veel mensen niet weten is dat verkopen op Amazon voor iedereen mogelijk is. Naja, niet helemaal. Je moet wel een officiële aanbieder van producten zijn, dus een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is wel een essentieel onderdeel. Maar zodra dit geregeld is, is verkopen via een marketplace als Amazon óók voor jou toegankelijk.

Hoe werkt verkopen op Amazon?

Om het helemaal makkelijk te maken, hoef je geen eens een eigen webshop te hebben om te kunnen verkopen op Amazon. Je kunt dit gewoon B2B doen zonder eigen website. Om succesvol producten op Amazon te verkopen heb je een geverifieerd account nodig. Dat is het!

Hiervoor zul je wel de nodige documentatie moeten aanleveren. Gebruik bij het aanmelden je zakelijke e-mailadres of je Amazon klantaccount-gegevens. Vervolgens heb je een geldige creditcard nodig, een paspoort en je bedrijfsregistratiegegevens inclusief BTW nummer. Maar naast deze praktische kant van het aanmaken van een account komen er ook nog andere zaken bij kijken. Het zal je niet verbazen, maar je bent niet de enige die verkopen op Amazon wel interessant vindt!

Positionering op Amazon

Wanneer je start met het verkopen op Amazon zul je al snel zien dat er nogal wat bij komt kijken. Zeker om goede resultaten te bieden is het goed wanneer je een Amazon webshop gaat starten, meteen naar de vindbaarheid te kijken. Daarnaast komen er nog veel andere zaken bij kijken wanneer je verkoper op Amazon gaat worden. Maar wanneer je dit goed en grondig aanpakt, gaat je omzet waarschijnlijk door het dak. Daarom raden wij ook aan om een professionele partij zoals VNDR in de arm te nemen wanneer jij serieuze resultaten wilt gaan halen. Zij kunnen voor jouw bedrijfstak en marketplace speciale analyses maken en je veel werk uit handen nemen.

Je zult namelijk zien dat er een hele nieuwe wereld opengaat. Van het opzetten van brandstores tot optimale advertising. Producten op Amazon verkopen is een vak apart.

Kortom, verkopen op Amazon is zeer interessant wanneer je al een webshop hebt óf wanneer je besluit online producten te willen verkopen. Pak het meteen goed aan door middel van de inzet van de juiste expertise, en je zult gegarandeerd mooie winsten behalen!