Categorieën

Service

Decemberwandelingen door de Broekpolder

Decemberwandelingen door de Broekpolder
Uit

Decemberwandelingen door de Broekpolder

  • Redactie
  • 02-12-2023
  • Uit
Decemberwandelingen door de Broekpolder

fotografie: Ada Onderdelinden

VLAARDINGEN - In het weekend van zaterdag en zondag 16 en 17 december organiseren de Broekpoldergidsen de twee laatste wandelingen van dit jaar. Zaterdag is er een runderwandeling om 13.30 uur en zondag is er een winterwandeling om 11.00 uur. De wandelingen duren ongeveer twee uur.

Runderwandeling zaterdag 16 december

De kudde Schotse Hooglanders heeft het reuze naar hun zin in de Broekpolder. Deze prachtige runderen zijn deels verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Daarnaast zorgen ze ook voor het nageslacht. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de Broekpoldergidsen antwoord. De wandeling start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer.

Winterwandeling zondag 17 december

Lekker een frisse neus halen, terwijl je de winterse schoonheid in de Broekpolder kunt aanschouwen. De wandeling in het natuur- en recreatiegebied start om 11.00 uur vanaf de picknicktafels in het Klauterwoud.

Zin om mee te lopen?

Meld je aan via: [email protected]. De kosten zijn vier euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je twee euro. De gidsen adviseren je een lange broek, passende kleding en dichte schoenen of laarzen aan te trekken.

Kijk voor meer informatie op www.broekpolder-vlaardingen.nl


Federatie Broekpolder

bezoekadres: Watersportweg 11, Vlaardingen

Meer over Federatie Broekpolder →