Categorieën

Service

Deelnemers gezocht voor 1km lange kunstinstallatie

Deelnemers gezocht voor 1km lange kunstinstallatie
Uit

Deelnemers gezocht voor 1km lange kunstinstallatie

  • Redactie
  • 24-08-2017
  • Uit
Deelnemers gezocht voor 1km lange kunstinstallatie
VLAARDINGEN - Een kunstinstallatie gemaakt van hout en canvasdoeken van 1000 meter lang, middenin de Lickebaert langs de Maassluissedijk, waarbij de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam de belangrijkste kunstenaars zijn. Dat is het idee van de van oorsprong Spaanse, maar al 5 jaar in Rotterdam wonende, kunstenaar Paco Dalmau.

Dalmau is met dit project, genaamd "White Wall Project", genomineerd voor de Waterweg Cultuurpijs 2017. De Waterweg Cultuurprijs is een prijs die sinds 2005 mogelijk wordt gemaakt door de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en het Fonds Schiedam Vlaardingen. De prijs wordt om het jaar uitgereikt aan het beste idee voor een cultureel project in de regio Waterweg Noord.

Het White Wall Project gaat over het verbinden van mensen en hun ideeën. Inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden gevraagd om op een gigantisch wit doek hun ideeën en dromen te uiten, door middel van schilderingen, tekeningen, teksten, gedichten, collages, enzovoorts.

Dalmau streeft ernaar de culturele achtergronden, gevoelens en gedachten van de inwoners van deze drie steden te laten zien. Inwoners van alle leeftijden, beroepen, nationaliteiten, sociale en culturele achtergronden worden gevraagd om deel te nemen.

Er zullen diverse vragen worden gesteld aan de deelnemers om de inspiratie en creativiteit te prikkelen en er worden workshops aangeboden om de deelnemers te helpen bij het visualiseren van hun ideeën op canvas.

Op 20 oktober 2017 wordt de winnaar van de Waterweg Cultuurprijs 2017 bekendgemaakt in het Stedelijk Museum in Schiedam. Op dit moment is Dalmau met zijn team druk bezig om het White Wall Project verder uit te werken. Ze zijn op zoek naar deelnemers die een canvasdoek zouden willen bewerken, maar ook mensen die een bijdrage zouden kunnen leveren aan de randprogrammering (dans, theater, muziek, zang, yoga, etc.) tijdens de uitvoering van het project in juni/juli 2018.

Deelnemen? Stuur een mail naar: [email protected]  

Meer informatie over het White Wall Project en eerdere edities is te vinden op www.whitewallproject.eu  en www.facebook.com/whitewallproject.eu