Categorieën

Service

DEPOT – Reflecting Boijmans in het Zeepaard

DEPOT – Reflecting Boijmans in het Zeepaard
Uit

DEPOT – Reflecting Boijmans in het Zeepaard

  • Redactie
  • 27-03-2023
  • Uit
VLAARDINGEN - Filmtheater Het Zeepaard vertoont deze week DEPOT – Reflecting Boijmans. Terwijl Museum Boijmans Van Beuningen in 2019 moest sluiten vanwege grootschalige renovatie, ontstond er verderop een heel nieuw gebouw dat de deuren juist voor het publiek zou openen: het Depot – een gezamenlijke droom van architect Winy Maas en Boijmans-directeur Sjarel Ex. Depot – Reflecting Boijmans, de nieuwste film van Sonia Herman Dolz, neemt ons niet alleen mee in de totstandkoming van ‘s werelds eerste volledig publiekelijk toegankelijke depot, maar trekt aan de hand van archiefmateriaal uit Bouw Museum Boijmans ook fraaie parallellen met de constructie van het huidige museumgebouw in de jaren ’30. Beide gebouwen geven zich bloot, een kluis met kunstschatten wordt geopend. Het resultaat is een liefdevolle symfonie voor kunst en architectuur.

Donderdagavond 30 maart is regisseur Sonia Herman Dolz aanwezig voor een nagesprek. Zondagmiddag 2 april met de korte voorfilm Hollandse Meesters in de 21e eeuw – Joep van Lieshout van Sonia Herman Dolz. 

De film is te zien op donderdag 30 maart om 20.30 uur en zondag 2 april om 16.15 uur. Kijk voor alle informatie en reserveren op: www.hetzeepaard.nl
Filmtheater Het Zeepaard vertoont film in Vue Vlaardingen.