Categorie├źn

Service

Derde winstpartij voor korfballers Twist

Derde winstpartij voor korfballers Twist
Sport

Derde winstpartij voor korfballers Twist

  • Rene Kooiman
  • 20-09-2020
  • Sport
Derde winstpartij voor korfballers Twist
KORFBAL - Na vorige wedstrijd met 18-12 te hebben gewonnen van de Brabantse club DKB uit Best, mocht Twist afgelopen zaterdag aantreden in Oss tegen het onbekende DOT. 

Twist kwam als een raket uit de startblokken, overdonderde de tegenstander in de eerste 6 minuten op alle fronten en nam een 5-0 voorsprong. Nadat DOT een beetje van de schrik bekomen was, kwamen ook zij steeds beter in hun spel en kropen langzaam dichterbij. Halverwege de eerste helft stond er een stand van 5-7 op het scorebord. Door gevarieerd te blijven spelen over vele schijven bleef Twist de veel betere ploeg en liep gedurende de eerste helft steeds verder uit. Zodoende werd de ruststand bereikt met een 14-8 voorsprong. 

Na de rust stokte helaas de productiviteit van Twist al vanaf minuut 1 en zodoende kon DOT snel terugkomen tot 15-13. Gelukkig toonde Twist een grote veerkracht en wist de eerste slechte 12 minuten om te buigen naar 12 hele goede minuten, waarin ze DOT de definitieve dreun gaven en uitliepen naar 13-20. De wedstrijd was nu echt voorbij en Twist speelde het bekwaam uit. Na 30 minuten was er een eindstand van 21-15 op het scorebord. 

Al met al een verdiende overwinning en op naar de volgende thuiswedstrijd ( a.s. zaterdag 15:30 uur ) en wel tegen het bekende WION uit Rotterdam. De selectie hoopt daar ook de vele supporters die naar Oss waren gekomen dan ook weer te zien langs het veld.