Categorieën

Service

Dit zijn de topscorers van Oranje

Dit zijn de topscorers van Oranje
Sport

Dit zijn de topscorers van Oranje

  • Ingezonden mededeling
  • 03-04-2023
  • Sport
Dit zijn de topscorers van Oranje
Nederland kent zoals we allemaal weten veel voetballegendes – mannen van zowel vroeger als nu die ons kleine land onwaarschijnlijk groot hebt gemaakt en een enorm aantal doelpunten hebben gescoord. Hoewel Johan Cruijff je nu misschien wel meteen te binnen schiet staat de befaamde nummer 14 niet in de Top 5 van de topscorers van Oranje, hij moet ‘slechts’ met een tiende plaats genoeg nemen met 33 doelpunten die gemaakt zijn tijdens interlands voor het Nederlands elftal. We zetten de vijf mannen met de meeste doelpunten voor je op een rijtje. 

De kans dat er een toekomstige koploper op dit moment in Oranje speelt, is natuurlijk best wel groot. Als jij denkt te weten wie dat is en besluit een wedje te leggen in de volgende wedstrijd van het Nederlands Elftal om je voorgevoel vast te leggen, kan je dat leuke resultaten opleveren. Uiteraard doe je dit bij een legale bookmaker in Nederland, met een geldige licentie van de KSA. Deze geregistreerde bookmakers, waaronder bijvoorbeeld bet365, bieden nieuwe spelers leuke aanbiedingen zoals gratis weddenschappen. Vaak is hiervoor wel een bonuscode vereist. Hier lees je meer over dit topic en vind je bonuscodes zoals die van bet365, waarmee je profiteert van leuke bonussen. 

Nummer 5: Dennis Bergkamp

Ook over honderd jaar zal iedereen nog weten wie deze man is, zelfs als hij tegen die tijd niet meer in de Top 5 staat en er niemand meer is die zich het WK van 1998 kan herinneren – dit legendarische doelpunt met het fantastische commentaar van ‘Mr. Summer Holiday’ Jack van Gelder zal niemand ooit vergeten. Ook is het aantal doelpunten dat hij maakte enorm: 37 in 79 wedstrijden! Arjen Robben heeft er overigens precies even veel, maar omdat hij hetzelfde aantal doelpunten maakte in meer wedstrijden, 96, moet hij toch genoegen nemen met een zesde plek. 

Nummer 4: Patrick Kluivert

Kluivert kwam precies even vaak uit voor het mannenelftal als Dennis Bergkamp, ze hebben ook een tijd samengespeeld, alleen scoorde hij drie keer vaker: 40 keer, maar liefst. Hiermee was hij tien jaar topscorer van het elftal. Het is op zich ook niet zo gek dat er drie mannen die recentelijk voor het elftal speelden of nog spelen in de Top 5 staan: door de decennia heen worden er ook steeds meer interlands gespeeld. 

Nummer 3: Klaas-Jan Huntelaar

Ook de nummer drie is pas vrij recentelijk gestopt met voetballen. De in Voor-Drempt geboren Klaas-Jan Huntelaar maakte in de 76 wedstrijden die hij voor het Nederlands elftal speelde maar liefst 42 doelpunten en is dan ook niet voor niets één van de beste Nederlandse spitsen aller tijden. Hoewel hij klein begon bij De Graafschap, heeft hij in de jaren die volgden ook gespeeld bij grote clubs als Ajax, AC Milan en Real Madrid. Gedurende zijn gehele carrière als professioneel voetballer scoorde hij in totaal meer dan 300 doelpunten. 

Nummer 2: Memphis Depay

De nummer twee op de lijst is nog steeds actief voor Oranje: Memphis Depay. De in Moordrecht geboren voetballer scoorde in de 88 wedstrijden die hij tot op heden voor Nederland speelde maar liefst 44 keer, wat naar verhouding vaker is dan de nummer één op de lijst. Ondanks het feit dat hij momenteel geblesseerd is, zal hij zonder twijfel nog spelen voor Oranje, dus het is zeker nog mogelijk dat hij vroeg of laat aan kop zal gaan in de lijst met de mannen die het vaakst scoorden voor het elftal. Toch is het ook nog geen zekerheidje: op het WK van 2022 was hij óók geblesseerd, waardoor hij niet met iedere wedstrijd mee heeft gespeeld en in Qatar geen doelpunten wist te scoren.

Nummer 1: Robin van Persie

De Rotterdamse van Robin van Persie is de aanvoerder van de lijst – voor nu. Van Persie staat bekend om zijn technische vaardigheden, zijn ongelooflijke schotkracht en het feit dat hij, natuurlijk, als geen ander doelpunten kan scoren. Niet alleen heeft hij 50 doelpunten gemaakt in 102 wedstrijden, hij had ook in sleutelrol in het WK van 2010 en 2014. Buiten Oranje is hij ook extreem succesvol geweest. In de tijd dat hij voor Manchester United speelde, wonnen zij de Premier League en met een ander Brits team, Arsenal, wisten zij de FA Cup te winnen. ‘

Net zoals Dennis Bergkamp een legendarisch doelpunt heeft, zo heeft van Persie zijn ‘snoekduikdoelpunt’ tegen Spanje op het WK van 2014, waar Nederland de Spanjaarden met 5-1 verpletterde. Toen hij in 2019 stopte met voetballen en hij zelf zijn top 4 mooiste doelpunten samen mocht stellen, was dat doelpunt natuurlijk ook één van de doelpunten die hij tot zijn top 4 rekende. 

Als jij inderdaad denkt dat Depay of een andere voetballer van het Nederlands elftal bij zijn volgende wedstrijd een doelpunt gaat maken, vergeet dan vooral niet één van de bonuscodes te gebruiken: zo haal je nog meer lol uit jouw volgende sportweddenschap.