Categorieën

Service

DVO '32 verliest tegen Deltasport

DVO '32 verliest tegen Deltasport
Sport

DVO '32 verliest tegen Deltasport

  • Rinus Zomervrucht
  • 18-03-2023
  • Sport
DVO '32 verliest tegen Deltasport
VOETBAL - DVO’32 heeft vandaag in de Vlaardingse derby tegen Deltasport het onderspit moeten delven. In een wedstrijd waarin DVO het meeste balbezit had, en de beste kansen, waren het toch de gasten die er bij het scheiden van de markt met de 3 punten vandoor gingen.

De eerste helft begon de thuisploeg veel te slap en was Deltasport veel feller in de duels. DVO lette niet op bij in een ingooi, de bal kon voorgegeven worden en prima ingekopt: 0-1. Op het kwartier had de 1-1 op het scorebord moeten staan echter Christopher Rojer mikte onbesuisd over. Na 21 minuten pakte middenvelder Arij van Bree geel toen hij Soufiane Tarafit torpedeerde. Echter na een langdurige blessurebehandeling wist Deltasport’s nummer 10 nog een strafschop te versieren na gestuntel bij DVO alvorens hij er compleet groggy vanaf moest.En dus was de 0-2 een feit want de penalty werd onberispelijk ingeschoten.

DVO rechtte de rug en nog voor de thee was de schade gerepareerd. Eerst kreeg de thuisploeg een penalty toen Floris Keizerwaard gevloerd werd, Christopher Rojer mikte de 1-2 tegen het net en daaropvolgend was het Atakan Karacoskun die de gelijkmaker op het scorebord zette na een scrimmage. De scheidsrechter had volgens de DVO aanhang op zeker nog een pingel kunnen en misschien wel moeten geven toen Daan ten Broek zichtbaar vastgehouden werd in zijn run binnen 'de 16' echter de referee wuifde het weg. Een stand van 2-2 dus bij de rust en de verwachting was dat de gastheren het in het 2e bedrijf wel recht zouden zetten. Men kwam helaas bedrogen uit want ondanks het vele balbezit en veel spel op de Deltasport helft kreeg DVO de bal niet achter de uitstekende sluitpost van de gasten die in de 83e minuut de ultieme redding had op een inzet van Reinier van der Veen. Die telde men achter de goal ten onrecht als de 3-2. Een beslissende redding want uit zoals gezegd die ene spaarzame counter werd het zelfs 2-3 voor Deltasport. Onverdiend riep men aan DVO kant en waarschijnlijk had DVO’32 wel meer verdiend maar als je zelf verzuimd te scoren doet je tegenstander het wel zegt een onvervalste voetbalwet. En zo waren de druiven dus zuur voor DVO’32 wat in het resterende competitieprogramma nog alle zeilen bij zal moeten zetten om bij die negende plaats vandaan te blijven. Volledige inzet en keihard knokken is vereist. Volgende week is er uit bij Rozenburg wederom kans op 3 punten.

De statistieken: 


Zaterdag 18 Maart 2023 aanvang 14.30 uur   DVO’32-Deltasport 2-3 (2-2)

Scheidsrechter : Orlando Duivestein uit Rotterdam gaf geel aan Arij van Bree van DVO’32  en Thurston Brasdorp en Jimmy Vapor van Deltasport.

Scoreverloop: 9e 0-1 Deltasport, 31e 0-2 Deltasport (pen), 33e 1-2 Christopher Rojer (pen), 45e 2-2 Atakan Karacoskun, 86e 2-3 Deltasport.

Opstelling DVO’32: Ian Slagboom, Daan ten Broek, Reinier van der Veen ,Nick Rutten, Atakan Karacoskun,  Wesley de Heij (c.),Arij van Bree, Gert Jan van der Veen (6e Christopher Rojer), Robin den Breems (55e Wilson Iyawe), Rick van Haren (67e Pieter van der Veen), Floris Keizerwaard.