Categorieën

Service

DVO'32 na rumoerige week naar winst in Schiedam

DVO'32 na rumoerige week naar winst in Schiedam
Sport

DVO'32 na rumoerige week naar winst in Schiedam

  • Ronald van Meijeren
  • 18-03-2024
  • Sport
DVO'32 na rumoerige week naar winst in Schiedam

VLAARDINGEN - De prestigieuze 0-1 zege bij Excelsior’20 van jongstleden zaterdag doet vermoeden dat DVO’32 haar ongeslagen reeks (inmiddels staat de teller op vijf!) rimpelloos heeft doorgezet, weinig is echter minder waar. Na een rumoerige week rechtten de Vlaardingers collectief hun rug en wistenformidabele prestatie op de Schiedamse mat te leggen. Na eerder de Schiedammers al op een gelijkspel te hebben gehouden (1-1), pakte DVO’32 nu de volle winst. Uit de laatste vijf wedstrijden wist het liefst dertien punten te vergaren.

'Hommeles bij D.V.O.’32?' Als je de krantenkoppen mag geloven, liepen de gemoederen hoog op in de week aanlopend naar de Waterwegderby. Zoals wel vaker wordt een mug uitvergroot tot iets groters, al blijft het een feit dat het niet altijd pais en vree is in de kleedkamer. Zoals wel vaker na een verhitte wedstrijd staan soms de neuzen tegen elkaar. En met de adrenaline nog volop door de aderen stromend, ploft er soms zelfs een bommetje. Veelal blijkt het een storm in een glas water! De kunst is dan om die korte lontjes te managen en alle neuzen weer dezelfde kant op te zetten. Helaas lukte dit de afgelopen week niet, en kwam op vrijdagmiddag zelfs het bericht dat zowel hoofdtrainer Benjamin van der Zwan als diens assistent Chris Jansen per direct hun taken zouden neerleggen. Een even spijtige als twijfelachtige boodschap, maar verder commentaar is nu al mosterd na de maaltijd. Wat dat betreft gaven de elf man op het veld de allerbeste reactie: met en voor elkaar strijden, het spel van de tegenstander ontregelen en toeslaan waar mogelijk!

Na half februari als koploper het signaal 'officieel veilig' via X te hebben verspreid, kwam de ongeslagen reeks van Excelsior’20 abrupt ten einde. Een stukje karma of stom toeval? DVO32 kon er sowieso donder op zeggen dat de Schiedammers erop gebrand waren om die vervelende serie van drie nederlagen op rij te doorbreken. Hoe lekker was het juist daarom dat Kyan Swaneveld met diens gouden linker al in de vijfde minuut de score openbrak (0-1). De rappe linksachter komt uit een echt DVO-nest en begint met zijns vrije trappen meer en meer een neusje voor de goal te krijgen.

Mede door deze vroege tik kwam de verwachte Schiedamse storm maar niet op gang. Er waren wel kansen op de gelijkmaker voor de thuisclub, echter waren die er in de omschakeling evenzo voor de gasten. Naarmate het klokje naar de negentigste minuut tikte, werd de hoop op een Vlaardingse stunt alsmaar groter. En des te harder het gejuich toen eindelijk het laatste fluitsignaal van de middag klonk. Als er al sprake was van een crisis in de dop, dan is dit wel de manier op het in de kiem te smoren. Klasse!

Helaas leidt de puntenreeks van DVO’32 nog niet tot een stijging op de ranglijst. Omdat de concurrentie ook blijft winnen, blijven de Vlaardingers vooralsnog op de dertiende plek hangen. Er zit dus weinig anders op dan om de ongeslagen reeks te prolongeren. Komende zaterdag staat er wederom een ‘do or die’ partij op het programma, ditmaal thuis tegen Vierpolders. Hopelijk weet de formatie van interim-duo Jan-Jaap van der Berg en ‘good-old’ René van Antwerpen dan eindelijk eens een sprongetje in de stand te maken.