Categorieën

Service

DVO’32 geeft zege uit handen

DVO’32 geeft zege uit handen
Sport

DVO’32 geeft zege uit handen

  • Rinus Zomervrucht
  • 20-01-2019
  • Sport
DVO’32 geeft zege uit handen
VOETBAL - Na de winterstop moest DVO '32 het gisteren thuis aan de Marathonweg opnemen tegen FC Perkouw. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan DVO’s op 3 Januari overleden verzorger Paul Gast was de 1e helft van de kant van de Vlaardingers niet overtuigend. Perkouw had meer spelaandeel maar wist ook niet zoveel te creëren. Een verkeerde terugspeelbal van DVO’s aanvaller Tim Kievit leidde een grote Berkenwoudse kans in maar het leder hobbelde gelukkig net naast. Daartegenover schoot aanvoerder Gert Jan van der Veen snoeihard een vrije trap buiten bereik van Perkouw’s keeper op de binnenkant paal en kopte Nick Rutten haast een treffer binnen, maar de vijandelijke keeper zat er nog tussen. Zo eindigde de 1e helft dus na dit minimale geweld in de beruchte krakeling 0-0 .

Na de thee een heel ander DVO’32 wat Perkouw vastzette en de lakens uitdeelde. Diverse keren kwam men voor de goal van de tegenstander maar iedere keer zat er weer een grote teen van de opponent tussen behalve toen de knikker buiten de 16 voor de linker van Floris Keizerwaard belandde die van zo’n meter of 25 uithaalde en met een schitterend schot voor de 1-0 zorgde. In het vervolg van het tweede bedrijf verzuimde de Vlaardingers echter om het krachtverschil in treffers om te zetten en zo bleef de magere 1-0 op het scorebord staan. Perkouw wist ook niet echt voor veel gevaar te zorgen maar daar kwam vlak voor tijd toch verandering in toen die ene schaarse kans bij de 2e paal binnengewerkt werd en de 1-1 een feit was.

Perkouw kreeg nog een directe rode kaart toen een doorgebroken DVO’er gestuit werd maar de 2-1 viel niet meer. Onnodig puntverlies  vond men aan Vlaardingse kant, hard geknokt en een verdiend punt vond men bij de ploeg uit de Krimpenerwaard. Hoe het ook zei de puntendeling was een feit.

Scoreverloop: 58e 1-0 Floris Keizerwaard, 86e 1-1 FC Perkouw.

Opstelling DVO’32 : Ruben Verboon, Mark Verkade, Thomas de Man, Atakan Karacoskun ( 24e Pieter van der Veen ), Hervé Makuka (62e  Jelle Blankestijn ), Nick Rutten, Ruud Durinck ( 82e Daan ten Broek ), Diego Remondo Gomez, Floris Keizerwaard, Gert Jan van der Veen ( c.), Tim Kievit.