Categorieën

Service

DVO’32 naar nacompetitie

DVO’32 naar nacompetitie
Sport

DVO’32 naar nacompetitie

  • Rinus Zomervrucht
  • 26-05-2019
  • Sport
DVO’32 naar nacompetitie
VOETBAL - DVO’32 heeft na een knap gelijkspel van 3-3 op Rotterdam zuid bij kampioen Charlois de nacompetitie bereikt. Vooraf wist de equipe van oefenmeester Ben Hoogwerf dat een punt voldoende was om voor het tweede jaar op rij de nacompetitie te halen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot want de Rotterdammers wilden de competitie als kampioen goed afsluiten , en dus moesten de Vlaardingers volle bak om het beoogde doel te bereiken.

Na een vlak begin was de eerste Rotterdamse kans op het halfuur gelijk raak toen over rechts de bal werd voorgetrokken en na wat gesteggel achter stand in doelman Mario Stark ( keeper Ruben Verboon verbleef in Barcelona) tegen de netten werd gewerkt: 1-0 voor de thuisploeg. DVO’32 probeerde het wel maar kwam wat stootkracht tekort om het Charlois moeilijk te maken. Verder dan wat halve kansen en afstandsschoten kwam men niet.

Dit werd anders na de thee want Tim Kievit scoorde gelijk na aanvang de 1-1 door attent voor de Charlois keeper zijn voet tegen de bal te zetten nadat de voorzet van Mark Verkade geblokt werd en de bal pardoes binnen zijn bereik kwam. Charlois zette daarna aan en uit een vrije trap werd de bal verlengd en de 2-1 was een feit , echter DVO had vandaag voldoende veerkracht om ook deze tegenslag te boven te komen want zeer snel was Tim Kievit zijn bewaker weer eens te vlug af en zijn schot betekende de 2-2. DVO’32 kwam zelfs op voorsprong toen Walter Zomervrucht Floris Keizerwaard in stelling bracht en de behendige technicus de 2-3 aantekende. Tot een nederlaag liet de kersverse kampioen het echter niet komen want na een gestroomlijnde aanval was daar de 3-3.

In het laatste kwartier van deze competitie geloofden beide ploegen het verder wel. Charlois mag als kampioen het een treetje hoger proberen in de 2e klasse en DVO’32 heeft wederom de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse bereikt. Volgend weekend wacht de eerste ronde in en tegen de nummer 12 uit de 2e klasse te weten Zuidland.

Voorafgaand echter kruist  DVO’32 dinsdagavond nog de degens met CION  in de laatste poulewedstrijd voor het Vlaardings kampioenschap in de Broekpolder om 20.00uur waar een halve finaleplaats op het spel staat.

Scoreverloop: 31e 1-0 Charlois, 47e 1-1 Tim Kievit, 54e 2-1 Charlois, 57e 2-2 Tim Kievit, 68e 2-3 Floris Keizerwaard, 76e 3-3 Charlois.