Categorieën

Service

DVO’32 soepel naar winst op Lekkerkerk

DVO’32 soepel naar winst op Lekkerkerk
Sport

DVO’32 soepel naar winst op Lekkerkerk

  • Rinus Zomervrucht
  • 14-04-2018
  • Sport
DVO’32 soepel naar winst op Lekkerkerk
VOETBAL - Vandaag moest DVO’32 proberen de punten aan de Marathonweg te houden tegen vv.Lekkerkerk. De ploeg uit de Krimpenerwaard kreeg vorig weekend op het eigen sportpark een flinke nederlaag te incasseren tegen koploper Kethel Spaland van 0-5, daar waar de equipe van trainer coach Ben Hoogwerf de semitopper in Rotterdam tegen Zwarte Pijl met 1-2 wist binnen te halen. De consequentie van dit alles is dat DVO mee blijft doen voor misschien wel een nacompetitieplaats daar waar Lekkerkerk de onderste drie moet zien voor te blijven.

Vandaag begon furieus met een Herve Makuka die er gelijk doorheen slalomde, met een corner tot gevolg. Daaropvolgend moest keeper Ruben Verboon redding brengen op een snelle aanval van Lekkerkerk, met weer een corner tot gevolg, dus een aardig begin. Herve Makuka kreeg vlak daarna de kans de score te openen na een voorzet van links. Hij schoot echter over en een vrije trap van DVO’s topscorer Gert Jan van der Veen belandde buiten bereik van de keeper op de paal maar het bleef 0-0.

Daarna schreeuwde heel Lekkerkerk om een strafschop toen een speler gevloerd werd door DVO’s keeper maar de scheids zag er terecht geen pingel in. In de 20e minuut ging Nico Huijer goed door op links en zijn trekbal belande bij de tweede paal bij Gert Jan van der Veen die niet meer kon missen: de 1-0 was terecht en de Vlaardingers waren beter. Tegenvaller was dat Ruud Durinck na een half uur niet meer verder kon, en Robin den Breems verving hem. De rust werd bereikt met 1-0 in het voordeel van de thuisclub.

Na de thee had Herve Makuka gelijk de 2-0 op de schoen maar de Lekkerkerkse keeper voorkwam dit en Nico Huijer pegelde vlak voorlangs om maar aan te geven dat de Vlaardingers gas bleven geven. Die 2-0 kwam er toch: Nico Huijer zette de bal voor, Gert Jan van der Veen werd naar de grond getrokken maar Herve Makuka was alert en de 2-0 een feit. Diego Remondo Gomez nam nog een mooie vrije trap maar de vijandelijke goalie tikte de bal net onder de lat weg. Met nog een half uur was het weer de beurt aan DVO’s keeper Ruben Verboon die een incidentele kans voor Lekkerkerk goed redde. 

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Niko v Meijeren, Reinier van der Veen, Diego Remondo Gomez (69e Roan Durinck), Walter Zomervrucht (c.), Ruud Durinck ( 35e Robin den Breems ), Herve Makuka, Gert Jan van der Veen ( 75e Tim  Kievit ) ,Nico Huijer.