Categorieën

Service

Een Huis vol Verhalen in de Windwijzer

Een Huis vol Verhalen in de Windwijzer
Uit

Een Huis vol Verhalen in de Windwijzer

  • Redactie
  • 10-02-2024
  • Uit
Een Huis vol Verhalen in de Windwijzer

VLAARDINGEN - De Windwijzer, een plek van ontmoeting waar alle verhalen gehoord mogen worden. Eén van de activiteiten op het gebied van bezinning is de laagdrempelige gespreksgroep ‘Huis vol Verhalen’.

Aan de hand van een thema worden, in gesprek met anderen, ervaringen en zingevingvragen uit het leven gedeeld. Een gesprek over de zin en onzin van het leven.

Bertus van Dalfsen, emeritus predikant, leidt samen met Hans van der Linden deze gespreksgroep. “We kiezen altijd voor een vast ritme in de bijeenkomsten’, aldus Bertus. ‘Er klinkt altijd een lied en het gesprek wordt met een zinvol ritueel geopend. We merken dat de gespreksleden dat prettig vinden. Het gesprek heeft zo een begin en een einde, het wordt als het ware ingekaderd’. Hans van der Linden vult aan: “We merken dat mensen steeds dichter bij elkaar en zichzelf komen. Dat is waardevol en geeft een bijzondere onderlinge band”. Nadrukkelijk geven zij aan dat het geen geloofsgesprek is, al komt dit thema wel aan de orde. Iedereen is welkom, zolang je maar openstaat om met een open oor en hart naar de verhalen van anderen te luisteren. En ook uw verhaal mag er zijn.”

De volgende van deze maandelijkse gespreksgroep vindt plaats op 14 februari om 14.00 uur in De Windwijzer, Schiedamseweg 95. Wilt u aansluiten? Stuur dan een mailtje naar [email protected] onder vermelding van ‘Huis vol Verhalen’.


De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →