Categorieën

Service

Een lezing over Beethoven met veel muziek!

Een lezing over Beethoven met veel muziek!
Uit

Een lezing over Beethoven met veel muziek!

  • Redactie
  • 31-10-2022
  • Uit
Een lezing over Beethoven met veel muziek!
VLAARDINGEN - Deze maand is er aandacht voor muziek in De Windwijzer. Op maandagavond 7 november kunnen we genieten van een muzikale lezing over Beethoven!

Beethoven is het verhaal van de achterkleinzoon van een bakker uit Mechelen die zich ontpopte tot een drager van de Europese cultuurgeschiedenis. Beethoven is een fenomeen, een muzikaal genie die geldt als een van de grootste componisten uit de geschiedenis. Zijn muziek – denk aan klassiekers als ‘Für Elise’, Beethovens ‘9e Symfonie’ of de ‘Piano Sonata no.14’ zijn tot op de dag van vandaag populair.

Aan de hand van vele muziekfragmenten van deze componist zal Kees Burger, zelf liefhebber van klassieke muziek, je meenemen. Daarbij plaatst hij Beethoven in zijn tijd en zijn enorme ontwikkeling gedurende de jaren van zijn leven. Het belooft een boeiende avond te worden met veel mooie muziek en een erg interessant verhaal. Je bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren.

De lezing vindt plaats op maandagavond 7 november om 19.30 uur. Entree is gratis. Wel graag vooraf aanmelden. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected] . De Windwijzer is gevestigd aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

Voor meer informatie over deze lezing en andere activiteiten in De Windwijzer kijk je op de website: www.dewindwijzer.nl 

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →