Categorieën

Service

Eerste internationale titel voor Vlaardings karatetalent

Eerste internationale titel voor Vlaardings karatetalent
Sport

Eerste internationale titel voor Vlaardings karatetalent

  • Redactie
  • 23-05-2024
  • Sport
Eerste internationale titel voor Vlaardings karatetalent

VLAARDINGEN - Shayenna Glazemaker, het dertienjarige opkomend Kyokushin karatetalent uit Vlaardingen, heeft haar eerste internationale overwinning binnen.

Haar karatecarrière begon zo'n zes jaar geleden zo'n zes jaar geleden bij Sportschool Egberth Thomas in Vlaardingen. Daar ontdekte Shayenna haar passie voor de sport. Na vier jaar zet ze een volgende stap in haar carrièreen stapt over naar Sportschool Offerman waar ze aan haar eerste officiële karatecompetitie deelneemt. In een tijdspan van ongeveer anderhalf jaar weet ze namens haar sportschool negen bekers binnen te slepen. Dit bleef niet lang onopgemerkt en Shayenna werd dan ook door de Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie (NKKO) geselecteerd om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap in 2023. Hier behaalde ze haar eerste overwinning namens de NKKO. Ze werd Nederlands kampioene van haar klasse.

Naar aanleiding van haar eerdere succes wordt Shayenna door de NKKO geselecteerd om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap 2024. Wederom weet ze hier de eerste plaats te bemachtigen.

Wanneer de NKKO Shayenna de volgende stap in haar carrière, het Spaanse open toernooi, aanreikt, grijpt ze deze kans met beiden handen aan. Na een periode van hard trainen en voorbereiden is het dan zo ver, 18 mei, de dag van het toernooi. Hier blijkt de training niet voor niets te zijn geweest. Tijdens een lange intensieve dag weet Shayenna alle vijf partijen te winnen. Zo weet ze haar eerste internationale succes, Spaans kampioene, te behalen.

Hoewel haar Spaanse succes pas net achter haar ligt, is Shayenna al vol toewijding begonnen aan de voorbereidingen voor haar volgende internationale uitdaging. Hopelijk weet ze hier haar vierde titel als kampioene te behalen.