Categorieën

Service

Energiebespaarlening nu ook voor VvE

Energiebespaarlening nu ook voor VvE
Wonen

Energiebespaarlening nu ook voor VvE

  • Advertorial
  • 26-06-2015
  • Wonen
Energiebespaarlening nu ook voor VvE

VLAARDINGEN - De onder huiseigenaren populaire energiebespaarlening is nu ook beschikbaar voor Verenigingen van Huiseigenaren (VvE) die van plan zijn om energiebesparende maatregelen te treffen. Dit meldt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn).

Volgens de SVn valt er bij veel appartementencomplexen flinke winst te behalen op energiegebied. Waarbij het in veel gevallen om forse investeringen gaat: een heel complex aanpakken is natuurlijk veelomvattender dan een woning. Mocht een VvE al plannen hebben voor energiebesparing, dan lopen veel van die plannen vast op het feit dat het voor een VvE niet heel eenvoudig is om een lening te kunnen afsluiten. De mogelijkheid voor VvE’s om ook gebruik te maken van de al bestaande energiebespaarlening, met aantrekkelijke rente, biedt mogelijk hulp. Denk daarbij aan het toepassen van isolatie, HR-glas en LED-verlichting in gezamenlijke ruimten.

Om in aanmerking te komen, moet een VvE wel uit tenminste tien appartementsrechten bestaan. De rente staat vast gedurende de looptijd van de lening, die vastgesteld is op 10 of 15 jaar. Het minimale leenbedrag is 2.500 euro, maximaal kan een VvE 25.000 euro lenen. Het huidige rentepercentage bedraagt  2,8 procent bij 10 jaar looptijd en 3,3 procent bij 15 jaar. Vanzelfsprekend bewegen de rentes mee met de dagelijkse schommelingen. De rente wordt daarom exact vastgesteld bij binnenkomst van de aanvraag en kan daarom afwijken van genoemde rentes. Deze zijn indicatief om het verschil in rente tussen beide looptijden vast te stellen.

Kijk voor meer informatie en actuele rentestanden op de site van ikinvesteerslim.nl. Hier vindt u alle informatie over de lening, de maatregelen waarvoor de lening geldt en kunt u checken of uw VvE in aanmerking komt voor een lening. Bovendien vindt u hier het inschrijfformulier om uw complex klaar te maken voor een ‘groene’ toekomst. Ook kunt u hier checken of u voor uw eigen appartement in aanmerking komt voor een aparte energiebespaarlening.

De Witte Garantiemakelaars

Korte Hoogstraat 4a, Vlaardingen

Meer over De Witte Garantiemakelaars →