Categorieën

Service

Explosie in steegje Prins Hendrikstraat

Explosie in steegje Prins Hendrikstraat
112

Explosie in steegje Prins Hendrikstraat

  • Redactie
  • 17-04-2023
  • 112
Explosie in steegje Prins Hendrikstraat

fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Zondagavond is een achtervolging na een explosie in Vlaardingen geëindigd in Schiedam. De politie hield daar de man aan die met zijn auto probeerde te ontsnappen.

In de Prins Hendrikstraat in Vlaardingen is zondagavond een explosief afgegaan in een steegje. Buurtbewoners zagen een voertuig wegrijden en noteerden het kenteken. Het voertuig werd al snel daarna door de politie gezien waarna een achtervolging ontstond. Met een flinke snelheid scheurde de auitomobilist door Vlaardingen. Op de Hargalaan in Schiedam stapte hij uit en ging er te voet vandoor. Tevergeefs, de politie wist hem aan te houden. 

Omdat er mogelijk explosieven in de auto lagen, werd de Hargalaan volledig afgesloten. De TEV (team explosieven verkenning) is ter plaatse gekomen en heeft het voertuig doorzocht op explosieven. In de auto werd niets aangetroffen. Het voertuig is in beslag genomen voor verder onderzoek.

In de Prins Hendrikstraat werd het steegje afgezet voor onderzoek. Ook hier is de TEV ter plaatse gekomen voor onderzoek.