Categorie├źn

Service

Geef kleur aan de stad met Stichting Jan Anderson en Rita Boon

Geef kleur aan de stad met Stichting Jan Anderson en Rita Boon
Nieuws

Geef kleur aan de stad met Stichting Jan Anderson en Rita Boon

  • Redactie
  • 22-05-2021
  • Nieuws
Geef kleur aan de stad met Stichting Jan Anderson en Rita Boon
VLAARDINGEN - Heb jij een goed idee om Vlaardingen nóg leuker, mooier of boeiender te maken? Stichting Jan Anderson en Rita Boon geeft je graag een financieel steuntje in de rug! Vanaf nu kan jij budget aanvragen voor jouw initiatief. Hoe geef jij kleur aan Vlaardingen? 

Via de website www.jananderson-ritaboon.nl mag iedere Vlaardinger met een goed plan voor de stad een aanvraag indienen. Initiatieven die een wezenlijke bijdrage leveren aan het verrijken van Vlaardingen ontvangen van de stichting (co)financiering voor hun project. 

Stichting Jan Anderson en Rita Boon bestaat al een aantal jaar, maar treedt nu pas in het openbaar. Voorbeelden van projecten die al een donatie ontvingen zijn de Santa Run, de musical Vrij Zijn?! over 75 jaar vrijheid, en de Vlaardingse talkshow Talk of the Town. Op de website vind je meer voorbeelden. Heb jij al inspiratie voor een initiatief? 

Over de stichting
Zelf de handen uit de mouwen steken om de stad iets beter te maken. Voor Jan Anderson en zijn vrouw Rita Anderson-Boon was het een manier om het leven te vieren. Met Jan op de voorgrond waren ze samen verantwoordelijk voor tal van initiatieven, waaronder de oprichting van de Historische Vereniging Vlaardingen, het Geuzenmonument op de Markt en het Streekmuseum aan de Kethelweg. 

Jan Anderson was naast maatschappelijk actief ook een bevlogen ondernemer. Hij richtte Cency op, de eerste zelfbedieningsdrogisterij van Nederland. De keten werd een groot succes en ging na de verkoop in de jaren 90 op in Kruidvat en Trekpleister. Na het overlijden van Rita in 2015 besloot Jan de winst van hun gezamenlijk vermogen aan zijn stad te schenken in de vorm van donaties voor bijzondere initiatieven. 

Nog altijd is de 84-jarige Jan Anderson een maatschappelijk actieve Vlaardinger. Het waarborgen van onze lokale geschiedenis voor toekomstige generaties heeft zijn prioriteit. Hij kijkt uit naar de diversiteit aan initiatieven die dankzij de middelen van zijn stichting kunnen bloeien in de stad.