Categorieën

Service

Geen kinderen op de kade bij intocht Sinterklaas

Geen kinderen op de kade bij intocht Sinterklaas
Nieuws

Geen kinderen op de kade bij intocht Sinterklaas

  • Redactie
  • 11-09-2020
  • Nieuws
Geen kinderen op de kade bij intocht Sinterklaas
VLAARDINGEN - Het is een veel gestelde vraag: komt Sinterklaas dit jaar nog naar Vlaardingen? Het antwoord ja 'ja' en 'nee'. Hij komt maar niet zoals we dat gewend zijn.

De traditionele intocht met veel mensen langs de kant, de Stoomboot vol met Pieten en het drukke feest aan het Veerplein is doot het coronavirus niet mogelijk. ,,Maar we zouden geen Vlaardingers zijn, als we niet direct aan de slag waren gegaan en de mouwen hadden opgestroopt om het feest toch door te laten gaan'', schrijft de organisatie van de intocht.

Hoe ziet de intocht er dit jaar dan wel uit? Het Sinterklaasfeest wordt anders dan we gewend zijn. Normaal komen alle kinderen, tijdens de intocht, naar Sinterklaas. Dit jaar komt de goedheiligman op een feestelijke locatie naar de kinderen toe. Op meerdere momenten gedurende zaterdag 14 november vindt er een feest plaats.

Tijdens een vrolijke voorstelling zien de kinderen op een groot scherm de stoomboot, met de welbekende toeter, onze mooie Vlaardingse haven binnenvaren. Ze zien hoe Sinterklaas op zijn schimmel stapt terwijl de pietenband allerlei bekende liedjes speelt. Bij de Visbank wordt Sinterklaas welkom geheten door onze burgemeester. En natuurlijk bezoekt de Sint de kinderen tijdens de voorstelling. Het hele feest zal ook live uitgezonden
worden via internet.

In de weken voorafgaand aan de intocht zal er meer informatie worden verstrekt over onder andere de locatie en de tijden.