Categorieën

Service

Gemeente: 'Werk aan Westlandseweg nog niet klaar'

Gemeente: 'Werk aan Westlandseweg nog niet klaar'
Politiek

Gemeente: 'Werk aan Westlandseweg nog niet klaar'

  • Redactie
  • 12-05-2021
  • Politiek
Gemeente: 'Werk aan Westlandseweg nog niet klaar'
VLAARDINGEN - Het stadsbestuur geeft in reactie op een brandbrief van CU/SGP, ONS.Vlaardingen en Beter voor Vlaardingen aan dat het werk aan de Westlandseweg nog niet af is. De drie partijen waarschuwden voor ongevallen. Zij vinden de aanpassingen aan de Westlandseweg een regelrecht gevaar voor fietsers.

Het college van burgemeester en wethouders laat weten dat er nog het een en ander moet gebeuren op de Westlandseweg. ,,Er zijn inmiddels aanvullende snelheids- en waarschuwingsborden geplaatst'', zo stelt het college. Bovendien wordt vandaag de wegmarkering aangepast en worden de 'fietssuggestiestroken' rood gekleurd.

,,Er wordt op de Westlandseweg vaak veel te hard gereden'', zo stellen burgemeester en wethouders, ,,daar hebben we ook veel meldingen en klachten over ontvangen.'' Dat was voor het college dus aanleiding om deze weg met voorrang aan te pakken, bijvoorbveeld met middeneilanden op de weg zoals ter hoogte van de splitsing met de Hoflaan. Bedoeling daarvan is dat fietsers in twee etappes kunnen oversteken. Automobilisten worden ook geacht flink vaart te minderen. ,,Mocht uit monitoring blijken dat de situatie in werkelijkheid toch anders functioneert dan op papier bedacht, dan zijn we bereid om te kijken naar mogelijke aanpassingen'', zo stelt het college.