Categorie├źn

Service

Gemeente schrapt hondenuitlaatveldje Oostwijk

Gemeente schrapt hondenuitlaatveldje Oostwijk
Nieuws

Gemeente schrapt hondenuitlaatveldje Oostwijk

  • Redactie
  • 05-10-2022
  • Nieuws
Gemeente schrapt hondenuitlaatveldje Oostwijk
VLAARDINGEN - Dat was even schrikken, voor wie deze week de hond wilde laten spelen op het veld in het buurtparkje aan de 1e Van Leyden Gaelstraat in de Oostwijk: Het hondenveld was plotseling verwijderd! Menig hondenbaasje zal zich er over verwonderd hebben. Wat is er aan de hand?

De speelplek voor honden ontstond enige jaren geleden op initiatief van enkele bewoners. Een omheind veldje, met wat speelgelegenheid voor honden waar veel hondenbezitters de afgelopen jaren dankbaar gebruik van gemaakt hebben.

Volgens de gemeente was echter niet iedereen er even blij mee, en kwamen er ook klachten. ,,Het laatste jaar leidde het gebruik van het veldje echter steeds vaker tot overlast bij omwonenden'', aldus een persbericht. ,,Het werd een plek waar buurtbewoners in de avonduren samen kwamen. Het geblaf en de onderlinge gezelligheid zorgden er echter voor dat omwonenden steeds vaker geluidsoverlast gingen ervaren''.

,,Pogingen om afspraken te maken om zo de overlast in de avonduren te beperken, leidden helaas niet tot verbetering'', aldus de gemeente. Omdat de bewoners er met elkaar niet uit kwamen, heeft de gemeente de knoop doorgehakt en het veldje weg laten halen. 

Oeps, foutje!

Door een planningsfout, werd het hek al verwijderd voordat de buurt geïnformeerd kon worden over de aanpassing. Dat was dus wel onverwacht voor de buurtbewoners! Het vervallen van het hondenveldje is natuurlijk een teleurstelling voor honden uit de buurt en hun baasjes. De gemeente wijst erop dat er in de omgeving nog andere plekken zijn waar zij terecht kunnen. Zo is er in het Oranjepark een losloopgebied en zijn er uitlaatplekken aan de Spoorsingel, de Parkweg en de Hofsingel. Qua communicatie valt er echter nog wel wat te winnen, vanuit de lokale overheid richting haar burgers.