Categorieën

Service

Gratis webinar voor werkende mantelzorgers

Gratis webinar voor werkende mantelzorgers
Gezond

Gratis webinar voor werkende mantelzorgers

  • Redactie
  • 29-01-2024
  • Gezond
Gratis webinar voor werkende mantelzorgers

Een webinar op 7 februari; foto: MantelzorgNL

VLAARDINGEN - VLAARDINGEN - Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Er zijn maar liefst vijf miljoen mantelzorgers in Nederland. En dat aantal stijgt. Ook het aantal mensen dat de langdurige zorg voor een vriend, familielid of partner moet combineren met een gezin én een baan.

Het is fijn als je jouw naaste kunt helpen, maar soms ook zwaar. Een goede balans vinden én houden tussen je zorgtaken, privé en werk is niet makkelijk. En het roept ook allerlei praktische vragen op! ‘Privé, werk en mantelzorg, hoe combineer je dat?’ Werkende mantelzorgers kunnen op woensdag 7 februari van acht tot negen uur 's avonds deelnemen aan een interactief webinar. Tijdens deze online bijeenkomst geven Kim Dirkse en Machteld Louwaard van Stichting Werk & Mantelzorg o.a. informatie over wettelijke regelingen en het volhouden van de combinatie werk, privé en mantelzorg. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Werkende mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor het webinar via de website van Minters via I: https://minters.nl/agenda/online-webinar-werk-prive-en-mantelzorg-hoe-combineer-je-dat/. 

Het webinar is onderdeel van de campagne ‘Mantelzorg is hier, praat erover!’. Mantelzorgers zien hun taak als vanzelfsprekend en iets van het privéleven. Vaak gaan zij pas in gesprek als uitval nabij is. Daar ligt dus een kans! Tijdig met elkaar in gesprek gaan kan allerlei problemen en ziekteverzuim voorkomen. Ook voor werkgevers is het daarom interessant om het webinar in hun organisatie te delen. Meer informatie over de campagne voor werkgevers is te vinden via I: https://minters.nl/mantelzorg-is-hier. 

Minters

Burgemeester van Lierplein 51, Vlaardingen

Meer over Minters →