Categorieën

Service

Hebben havo- en vwo-scholieren skills om voor de klas te staan?

Hebben havo- en vwo-scholieren skills om voor de klas te staan?
Onderwijs

Hebben havo- en vwo-scholieren skills om voor de klas te staan?

  • Redactie
  • 06-02-2024
  • Onderwijs
Hebben havo- en vwo-scholieren skills om voor de klas te staan?

VLAARDINGEN - Met de campagne #skillsvoordeklas ontdekken havo- en vwo-scholieren op een unieke manier of het beroep leraar iets voor hen is.In februari 2024 rijdt de ‘Skills voor de Klas’ bus door Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Havo en vwo scholieren ontdekken in deze tot escaperoom omgebouwde bus op een unieke manier of zij de juiste skills hebben om voor de klas te staan.

Escape this classroom

De havo en vwo scholieren stappen in de bus een klaslokaal binnen. Om uit de bus te ontsnappen moeten zij samen een aantal opdrachten voltooien. De opdrachten zijn gekoppeld aan skills die je nodig hebt als leraar zoals organiseren, begrijpend lezen, rekenen, taal, spelling. Maar ook sociale vaardigheden als samenwerken en luisteren komen aan bod. Het is de uitdaging om alle opdrachten binnen 15 minuten op te lossen en zo uit het klaslokaal te ontsnappen. Als dat lukt kunnen de scholieren vol trots zeggen: ‘Ik heb skills voor de klas!’

Tijdens de Skills voor de Klas aftertalk praten de havo en vwo scholieren met studenten van de pabo die stage lopen op een basisschool. Deze studenten vertellen over hun studie en beroepskeuze en geven informatie over de open dagen bij de Rotterdamse pabo’s. De scholieren kunnen ook een afspraak maken voor een snuffelstage bij een basisschool van UN1EK, Wijzer, SIKO, Primo of Islamitisch College.

Data #SkillsvoordeKlas roadtour 2024

• 8 februari 2024: Het Lyceum Vos, Vlaardingen

• 12 februari 2024: Stedelijk Gymnasium, Schiedam

• 15 februari 2024: Lyceum Schravenlant, Schiedam

• 29 februari 2029: SG Spieringshoek, Schiedam

• Juni 2024: Lentiz | Reviuslyceum, Maassluis

Werken in het onderwijs promoten

De campagne is vanaf begin februari 2024 te volgen op Instagram: @skillsvoordeklas. Op de website alsleraar.nl is informatie te vinden over leren voor en werken in het onderwijs.

Samenwerken tegen het lerarentekort

De campagne ‘Skills voor de Klas’ laat havo en vwo scholieren in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen op een laagdrempelige manier ontdekken of zij skills voor de klas hebben. De campagne is een gezamenlijk initiatief van vijf onderwijsbesturen: SIKO, Islamitisch College, Primo, UN1EK en Wijzer in samenwerking met Lentiz, SG Spieringshoek, OSVS en de pabo’s InHolland, Thomas More Hogeschool en Hogeschool Rotterdam. De onderwijsbesturen en pabo’s werken samen tegen het lerarentekort in het basisonderwijs, door De campagne is bedoeld om havo en vwo scholieren enthousiast te maken voor een studie- en beroepskeuze in het onderwijs.


SIKO

Burgemeester van Lierplein 71, Vlaardingen

Meer over SIKO →