Categorieën

Service

Herdenken en samen zingen voor Vrede bij Lucaskerk

Herdenken en samen zingen voor Vrede bij Lucaskerk
Nieuws

Herdenken en samen zingen voor Vrede bij Lucaskerk

  • Redactie
  • 21-02-2024
  • Nieuws
Herdenken en samen zingen voor Vrede bij Lucaskerk

VLAARDINGEN - Op zaterdag 24 februari is er vanaf 13.00 uur een bijeenkomst bij de Lucaskerk aan de Hoogstraat, met het motto “Herdenken en Zingen voor Vrede”. De organisatie is in handen van de lokale afdeling van Amnesty, De Windwijzer, Platform Ander Vlaardingen en PAX Ambassade van Vrede.

Op die dag, 24 februari, gaat de oorlog in Oekraïne zijn derde jaar in. PAX schrijft:

,,De afgelopen maanden heeft de oorlog zich ontwikkeld tot een loopgravenoorlog. Hoewel hij in een impasse is beland, blijft het oorlogsgeweld even dodelijk en destructief, met bijna 200.000 doden en 300.000 gewonden als gevolg. Eén op de vier kinderen in het land heeft nood aan dringende humanitaire hulp. De kostprijs van de vernietigingen is opgelopen tot 380 miljard euro.

Als vredesbeweging willen we nogmaals wijzen op de noodzaak van een onmiddellijk staakt-het-vuren, zodat er ruimte wordt gecreëerd voor onderhandelingen die moeten leiden naar een rechtvaardige en duurzame vrede.“

In Vlaardingen is er gekozen voor twee activiteiten: “Zingen voor Vrede” én “Herdenken”. Men kan zich vooraf aanmelden om vredesliederen in te studeren en mee te zingen in een eenmalig pop-up koor voor wereldwijde vrede! Dat vindt plaats op zaterdagmiddag van twee tot vier uur in de Lucaskerk – Hoogstraat 26. U kunt zich gratis melden via https://www.ticketkantoor.nl/shop/Vlaardingen of via [email protected]

Bij “Herdenken” wordt nadruk gelegd op herdenken van álle slachtoffers van alle oorlogsgeweld, dat vandaag en morgen overal op de wereld woedt.

Vanaf 13.00 uur in het naastgelegen Stiltecentrum en op het plein vóór de Lucaskerk aan de Hoogstraat, is er gelegenheid in alle rust een bloem te leggen, een bloeiend plantje neer te zetten, een kaarsje of kaars aan te steken of op een andere manier symbolisch solidariteit te betonen. Het kán, het hoeft niet, maar alle Vlaardingers zijn hiervoor uitgenodigd. Het kan de hele dag, maar wel het liefst ’s middags tussen één en twee uur.