Categorie├źn

Service

Het is vandaag Wereld Hondendag!

Het is vandaag Wereld Hondendag!
Nieuws

Het is vandaag Wereld Hondendag!

  • Redactie
  • 26-08-2021
  • Nieuws
Het is vandaag Wereld Hondendag!
VLAARDINGEN - Het is vandaag Wereld Hondendag! Op deze dag wil de Koninklijke Hondenbescherming jaarlijks aandacht vragen voor de nog te weinig zichtbare problemen bij het houden, opvoeden en fokken van honden.

,,De situatie is voor honden als stukken verbeterd. In onze samenleving wordt al veel meer rekening gehouden met onze trouwe viervoeter. Toch zijn er nog flink wat aandachtspunten”, aldus de Koninklijke Hondenbescherming.

,,Denk aan de naar schatting 550 honden die dagelijks worden verwaarloosd of mishandeld. Of aan de vele rashonden die last hebben van (ernstige) aangeboren afwijkingen, omdat de hond te ver is doorgefokt op uiterlijke kenmerken. Of aan de impulsaankopen waardoor jaarlijks duizenden honden in asielen belanden omdat ze toch niet goed ‘bevallen’ of dat er ‘onvoldoende tijd voor het dier is’.” De Hondenbescherming hoopt dat de kennis over het welzijn, opvoeden en houden van honden in Nederland wordt vergroot waardoor er leed bij zowel mensen als honden kan worden voorkomen.