Categorie├źn

Service

Historische panden te koop

Historische panden te koop
Nieuws

Historische panden te koop

  • Redactie
  • 12-10-2017
  • Nieuws
Historische panden te koop
VLAARDINGEN – De gemeente gaat de panden van Warmelo & Van der Drift te koop zetten. De voormalige Vlaardingse haringhandel was gevestigd aan de Westhavenkade 55-60 en had ook een pakhuis aan de Vetteoordskade 5.

Volgens een raadsmemo hebben er zich al eerder zo’n 16 belangstellende partijen gemeld en de gemeente verwacht er daar bovenop nog meer. Van de mogelijke kopers wordt gevraagd met plannen te komen om de panden te ontwikkelen, met behoud van de historische waarde, als onderdeel van het Museumkwartier.

Begin oktober werd in het conceptplan Wijkaanpak VOP al aangegeven dat er voor verschillende andere panden in het gebied rond het Museum Vlaardingen interesse was om deze te (her)ontwikkelen. Zo staan de Sprij-panden aan de Westhavenkade in de belangstelling van het bedrijf BPD uit Delft, dat zich bezighoudt met de (her)ontwikkeling van woonlocaties. De plek waar voorheen het oude Prikkewater stond, en het na de brand van maart 2015 gesloopte kantoorgebouw van Minters aan de Parallelweg 2, staan eveneens op de nominatie om er woningen te bouwen. Hier zou het consortium Rivierzone, dat ook de nieuwe wijk aan de Deltaweg aan het bouwen is, het gebied ontwikkelen.