Categorieën

Service

Hoogwater verwacht in Vlaardingen

Hoogwater verwacht in Vlaardingen
Nieuws

Hoogwater verwacht in Vlaardingen

  • Redactie
  • 22-02-2024
  • Nieuws
Hoogwater verwacht in Vlaardingen

VLAARDINGEN - In Vlaardingen wordt in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 februari rond 03:30 uur hoogwater verwacht. Een tijdstip waarop de meeste mensen op één oor liggen, maar toch wel handig om vooraf rekening mee te houden.

De gemeente Vlaardingen geeft aan een waterstand te verwachten tussen 1,75 en 2,10 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil). Op de kaarten van Rijkswaterstaat bedraagt de hoogte zo’n 2,03 meter rond dat tijdstip. Dat betekent dat de Westhavenkade en delen van de rijweg aan de Oosthavenkade, Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde en Maasboulevard onder water kunnen komen te staan. Vooral bij de Pelmolen wil het dan nog wel over de kades komen.

De gemeente sluit op 23 januari van circa 01.30 - 04.30 uur de Oosthavenkade ter hoogte van het Grote Visserijplein, de KW-haven Zuidzijde en een deel van de Maasboulevard (tussen Westerhoofd en Abel Tasmanlaan) af. Er worden wegafzettingen geplaatst met inrijverboden om te voorkomen dat mensen met hun voertuig rijden of parkeren in de gebieden waar hoogwater verwacht wordt.