Categorieën

Service

Huurders blij met sleutels nieuwe woning

Huurders blij met sleutels nieuwe woning
Wonen

Huurders blij met sleutels nieuwe woning

  • Ingezonden mededeling
  • 13-10-2022
  • Wonen
Huurders blij met sleutels nieuwe woning
VLAARDINGEN – Vorig jaar november startte de bouw van de appartementen aan de Parallelweg. Nu, nog geen jaar later, zijn de woningen klaar en ontvangen de huurders de sleutel. Deze nieuwbouw 55-plus sociale huurwoningen zijn een aanwinst voor het centrum van Vlaardingen.

De eerste sleutel werd symbolisch overhandigd door Marieke Kolsteeg, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen. Aan de heer en mevrouw De Bruijn de eer om als eerste hun nieuwe woning te betreden. Mevrouw de Bruin: ,,Als geboren en getogen Vlaardingens zijn we heel blij met onze nieuwe woning. Op een prachtige locatie, centraal gelegen, energieneutraal, gelijkvloers en met een supermarkt onder je. Wat wil je nog meer?!''
Waterweg Wonen wenst alle nieuwe bewoners veel woonplezier in hun nieuwe woning!

Bijzondere locatie

De locatie is bijzonder, tegenover station Centrum, op loopafstand van het centrum en vlakbij de mooie historische haven. Vernieuwing in dit gebied is hoognodig. Waterweg Wonen wil graag een bijdrage leveren aan de verfraaiing van dit belangrijke deel van Vlaardingen.

Betaalbare en energieneutrale woningen
Alle woningen in het plan vallen binnen de categorie betaalbare huurwoningen. De toekomstige bewoners wonen op een levendige locatie in een energieneutrale woning. Dit betekent dat de woning evenveel energie oplevert als verbruikt. Dit maakt de woningen toekomstbestendig en betaalbaar voor de nieuwe bewoners.

Boodschappen doen bij de onderbuurman
De woningen zijn gebouwd boven de vernieuwde en zeer ruime supermarkt Hoogvliet. Daarmee wordt boodschappen doen een fluitje van een cent voor de 55 plussers.

Voor de bewoners is er ruimte voor 49 voertuigen op het dak van het gebouw. Hiermee wordt de parkeerdruk rondom de supermarkt verminderd.

Samenwerking
Het project is een nauwe samenwerking tussen Hoogvliet, Waterweg Wonen, de gemeente Vlaardingen, Houdijk Architecten BV, WaVo BV en Neoo BV. 

GewoonWonen.NU

Woningcorporaties in de regio Rotterdam willen 30.000 sociale huurwoningen bouwen voor 2030. Zij vrezen dat wonen in de regio anders voor grote groepen onbereikbaar wordt. Dit schrijven zij in het manifest ‘Gewoon wonen kan gewoon'. De bouw van deze woningen draagt hieraan bij.
Meer informatie hierover op GewoonWonen.NU.

Waterweg Wonen

van Hogendorplaan 1011, Vlaardingen

Meer over Waterweg Wonen →