Categorieën

Service

Illegaal overnachtende chauffeurs beboet

Illegaal overnachtende chauffeurs beboet
Nieuws

Illegaal overnachtende chauffeurs beboet

  • Redactie
  • 16-02-2018
  • Nieuws
Illegaal overnachtende chauffeurs beboet
VLAARDINGEN - Afgelopen week hebben er naar aanleiding van overlastmeldingen ’s nachts weer controles plaatsgevonden op illegaal overnachtende chauffeurs. Zeven vrachtwagenchauffeurs zijn bekeurd voor overnachten. Zij stonden aan de Haringbuisweg, de Marathonweg achter het BP tankstation en de Energieweg.

Overnachten in de vrachtauto mag sinds enkele jaren niet in Vlaardingen. Dit naar aanleiding van flinke overlast bij omwonenden, ondernemers en bezoekers in gebieden waar veel vrachtwagens geparkeerd stonden. Door regelmatig te controleren of chauffeurs zich aan deze regel houden, blijft het aantal overnachtende vrachtwagenchauffeurs, binnen de perken.

Alcoholgebruik, toiletteren in de openbare ruimte, een hoop achtergelaten rommel en onveilige verkeerssituaties. Dat waren de klachten naar aanleiding waarvan het overnachtverbod ingesteld is. De Vlaardingse parkeerplaatsen hebben niet de voorzieningen die nodig zijn om het overnachten van chauffeurs zowel voor de chauffeurs zelf als voor de omgeving plezierig te maken. Daarom worden chauffeurs doorverwezen naar vrachtwagenparkeerplaatsen in de regio waar wel voorzieningen zijn zoals wasgelegenheid, toiletten en toezicht. Wie nog wel in Vlaardingen overnacht in de vrachtwagen, maakt kans op een fikse bekeuring.