Categorieën

Service

Inloopspreekuren voor projecten Vlaardingen 750 jaar

Inloopspreekuren voor projecten Vlaardingen 750 jaar
Nieuws

Inloopspreekuren voor projecten Vlaardingen 750 jaar

  • Redactie
  • 01-11-2022
  • Nieuws
Inloopspreekuren voor projecten Vlaardingen 750 jaar
VLAARDINGEN - De Stichting Vlaardingen 750 werkt aan een jubileumprogramma, dat grotendeels gevuld wordt met initiatieven uit de stad. Heb jij een leuk idee en wil je meewerken aan dit evenement? Meld je dan voor 30 november aan. 

Mensen die vragen hebben over een idee of advies willen kunnen terecht bij één van de projectleiders op de volgende spreekuren aan de Achterzijde Grote Kerk Vlaardingen (tegenover Markt 44): iedere vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur, dinsdag 8 november tussen 19.30 en 21.00 uur en dinsdag 15 november tussen 19.30 en 21.00 uur. 

Het motto van het jubileumjaar is: Vlaardingen Doen. Ofwel: Samen Dingen Bedenken, Mooie Dingen Maken, Toffe Dingen Beleven, Lekkere Dingen Proeven… en meer. Verenigingen, stichtingen en particulieren kunnen aansluiten op de grote evenementen of een eigen activiteit organiseren met hun club, vereniging, wijk of straat. Plannen die de samenwerking tussen Vlaardingers bevorderen en die een duurzaam, inclusief en divers karakter hebben, hebben een streepje voor. Daarmee wordt de stad sterker en doen veel verschillende mensen mee. 

De gemeente Vlaardingen stelt financiën en andere steun beschikbaar om projecten vanuit bewoners of organisaties mogelijk te maken. Ook het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. subsidieert het jubileumjaar. 

De eerste aanvraagronde is inmiddels met succes afgesloten en de eerste projecten zijn al gehonoreerd door de organisatie. In de zomer van 2023 komt er een stadscamping in het gloednieuwe Krabbepark: ExpoCamp Vlaardingen. Verder trekt een Stadskaravaan in 2023 van wijk naar wijk met theater, concerten en beeldende kunst. Ook het basis- en voortgezet onderwijs viert Vlaardingen 750 mee met allerlei projectdagen. 

Kom langs of maak een afspraak via [email protected]. Meer informatie over het programma en het indienen van plannen staat op www.vlaardingen750.nl.