Categorieën

Service

Inschrijving gestart voor de gratis cursus Slimmer Omgaan met Geld

Inschrijving gestart voor de gratis cursus Slimmer Omgaan met Geld
Nieuws

Inschrijving gestart voor de gratis cursus Slimmer Omgaan met Geld

  • Redactie
  • 13-12-2021
  • Nieuws
Inschrijving gestart voor de gratis cursus Slimmer Omgaan met Geld
VLAARDINGEN - Iedereen heeft geld nodig om van te leven. Soms zit je krap bij kas en zou je graag wat meer te besteden willen hebben. Hoe maak je verstandige keuzes bij het uitgeven van geld? Hoe werkt een huishoudboekje en waar kan je terecht als je geldproblemen hebt? Op al deze vragen en meer krijg je antwoord als je meedoet aan de cursus Slimmer omgaan met Geld in de Bibliotheek de Plataan in Vlaardingen.

Op 18 januari 2022 start de cursus Slimmer Omgaan met Geld. In totaal 16 zestien lessen van twee uur leer je de basis van (rekenen) met geld. Er komen veel verschillende onderwerpen aan bod. Een voorproefje: we gaan allereerst je rekenvaardigheden opfrissen. Dit doen we aan de hand van echte voorbeelden uit de praktijk, niet met sommetjes die je nog kent van school.

Met een simpele test kom je erachter hoe belangrijk geld is voor jou en of je al verstandig met je geld om gaat. We laten je zien wat normale uitgaven zijn, die je kan gaan vergelijken met je eigen situatie. Je komt erachter of je niet ergens teveel geld aan uitgeeft en hoe je meer geld kan krijgen of overhouden. Door het invullen en bijhouden van een kasboek leer je budgetteren en keuzes maken.

We laten je zien wat belangrijke papieren zijn om te bewaren en hoe je al die administratie op een overzichtelijke manier bijhoudt voor jezelf. Thema’s als huur, verzekeringen, ziektekosten, belastingen, telefoon, energie, huishoudgeld, abonnementen, sparen, bankzaken komen allemaal aan bod. 

De lessen, die aangepast worden op wat jij wil leren, worden afgewisseld met interessante workshops van lokale deskundigen. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat en krijg je een vrijkaartje voor een interessante lezing!

Voor de snelle beslissers hebben wij een leuk kadootje in petto! Doe mee, vanaf 18 januari 2022 elke dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in de Bibliotheek de Plataan Slimmer omgaan met Geld (16 lessen). Meld je aan voor deze gratis cursus! Dit kan telefonisch 085 - 0436741 (kies voor: Vlaardingen), per mail: [email protected], of aan de balie in de Bibliotheek (Waalstraat 100).

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →