Categorieën

Service

JBC wacht op het 'wonder van de Broekpolder'

JBC wacht op het 'wonder van de Broekpolder'
Sport

JBC wacht op het 'wonder van de Broekpolder'

  • Redactie
  • 03-03-2024
  • Sport
JBC wacht op het 'wonder van de Broekpolder'

JEU DE BOULES - De spelers van Jeu de Boules Club Vlaardingen (JBC) speelden op zaterdag 2 maart tegen Folâtre uit (en in) Pijnacker. Om 12.00 uur stipt werd er gestart met de duo’s van beide verenigingen, de doubletten. Als eerste speelden Janus Crama en Ria Bronsema, waarbij het al gauw leek dat de scheidsrechter in slaap dommelde. Het liep niet met het plaatsen van de ballen, dus werd er van speler gewisseld: Toni van Wezenberg kwam erin voor Ria Bronsema en uiteindelijk werd het 13-3 voor Folâtre .

De tweede partij was voor Rajan Chinapann en Jan Langerak. Dit liep lekker en deze wonnen zij dan ook met 13-3, een uitstekend resultaat! De derde partij was voor Robin Teijgeler en Fred v/d Reijken en deze werd nipt verloren met 12-13.

Een 2-1 tussenstand voor Folâtre uit Pijnacker en na de pauze konden de trio’s, tripletten, hun gang gaan. Ondanks een wissel van spelers halverwege werd er in de eerste pot helaas weer verloren met 13-4 waarna het trio Ria Bronsema ,Rajan Chinnapann en Jan Langerak toch nog wat aan de stand konden doen; deze partij werd gewonnen met 13-9. Dat maakte de achterstand van 3-2 in de pauze te overzien.

Na de pauze waren er de nodige irritaties bij de Vlaardingers, toen tegenstanders van de ene partij in het veld kruisten van een andere partij. Of het een met opzet veroorzaakt concentratieverlies was blijft een vraag maar de partij werd wederom met 13-5 verloren, en dat gold ook voor de daaropvolgende partij met Toni van Wezenberg en Fred v/d Reijken: 13-9. De laatste partij waren Jan Langerak en Rajan Chinnapann goed op dreef en zij wonnen dan wel weer met 13-4. Een eindstand van 3-5 voor Folâtre 1.

Beide tegenstanders van gisteren staan nu strak onderaan in de competitie en er moet echt een wonder gebeuren om JBC Vlaardingen in deze klasse te houden. Hoewel wonderen de wereld nog niet uit zijn wordt het desondanks op 17 maart zwaar: dan moeten de Vlaardingers tegen Puk in Haarlem en deze staan tweede op de ranglijst.