Categorie├źn

Service

Johannes Passion in de Grote Kerk

Johannes Passion in de Grote Kerk
Uit

Johannes Passion in de Grote Kerk

  • Redactie
  • 24-03-2022
  • Uit
Johannes Passion in de Grote Kerk
VLAARDINGEN - Toonkunstkoor Gloria Toonkunst uit Vlaardingen vertolkt zaterdag 2 april de Johannes Passion. U Kunt dit meesterwerk van Johann Sebastisan Bach meebeleven in de Grote Kerk op de Markt om 20.00 uur. 

Toonkunstkoor Gloria Toonkunst Vlaardingen
Het koor Gloria Toonkunst Vlaardingen levert al jaren een bijdrage aan het culturele leven van Vlaardingen. Het koor zingt een klassiek repertoire waarbij gekozen wordt voor een afwisselend programma uit verschillende stijlperioden. Ons koor van ruim 70 enthousiaste zangers heeft zich ontwikkeld tot een koor van hoge kwaliteit en er zijn naast de vaste optredens in de Grote Kerk van Vlaardingen ook meerdere optredens in binnen- en buitenland geweest. 

De Johannes Passion beleven
In dit meesterwerk vertelt Bach ons het verhaal van het lijden van Jezus. Niet voor niets werd het stuk zo beroemd; Bach verbindt de tekst met de muziek op een meesterlijke manier. Hij laat ons luisteren naar protestkoren, verstilde of juist felle aria’s, liefdevolle koralen en neemt ons zo mee in het verhaal.

Onze jarenlange traditie om als koor deze Johannes Passion om het jaar uit te voeren (vanaf 1953 in de Grote Kerk in Vlaardingen), werd twee jaar geleden doorkruist door covid-19-maatregelen. Daarom is het fantastisch om dit werk nu als koor weer te mogen laten horen, in samenwerking met professionele musici en solisten en onder muzikale leiding van onze dirigent Bas van Houte.

Wij nodigen u van harte uit om te komen luisteren naar onze vertolking van dit ontroerende meesterwerk, om het muzikale verhaal met ons mee te beleven.

Uitvoerenden
Dirigent – Bas van Houte
Organist - Arjen Leistra
Begeleidingsorkest – Dordts Kamerorkest Baroque

Solist Bas / Christus - Ronald Dijkstra 
Solist Tenor / Evangelist – Jan-Willem Schaafsma 
Solist Sopraan - Klaartje van Velthoven 
Solist Alt - Annet Vermeulen (892)
Solist Tenor - Stephan Adriaens 
Solist Bas – Nanco de Vries 

Tijdstip concert
zaterdag 2 april 2022 te 20:00 uur 

Locatie
Grote Kerk, Markt 63
3131 CR Vlaardingen 

Kaarten
Via email: [email protected]
- Expert Schipper, De Loper 27, Vlaardingen
- Van Uffelen Mode, Veerplein 12, Vlaardingen 

Website:  www.gloria-toonkunst.nl