Jong Sparta maakt er bij CWO een spektakelstuk van

• 20-07-2023

VLAARDINGEN - Jong Sparta maakte er gisteren in Vlaardingen een spektakelstuk van. Bij CWO wonnen de jonge Rotterdammers met 2-8 van de leeftijdgenoten van Shakhtar Donetsk.

Dano Lourens was met een hattrick in zeven minuten de matchwinnaar. De eerste kans van Sparta was al raak: Mehmet Yuksel kreeg de bal cadeau van de defensie van Jong Shakhtar en strafte dat genadeloos af. Met een bekeken schot zorgde de aanvaller voor de 0-1. Bijna was het ook Yuksel, die voor de 0-2 tekende. Doelman Kravets Vladyslav had echter een antwoord op de poging van de buitenspeler.

Twee minuten later ging diezelfde Vladyslav pijnlijk in de fout. De goalie wilde na een terugspeelbal de lange bal hanteren, maar schoot op Hamza el Dahri, waardoor het bolwerk in het Jong Shakhtar-doel rolde. Het betekende de 0-2 en een van de simpelste goal die El Dahri waarschijnlijk in zijn carrière gaat maken. Jong Sparta was vervolgens een paar maatjes te groot voor Jong Shakhtar en liep uit naar een 0-4 voorsprong. De 0-3 was daarbij de mooiste goal. Na een schitterende lange bal van Tiziano Vianello omspeelde Jorn Triep doelman Vladyslav, waarna de middenvelder simpel voor de 0-3 tekende. Eén minuut later kon Triep opnieuw juichen. Ditmaal was Vladyslav kansloos, omdat het schot van Triep door een van zijn medespelers van richting werd veranderd. Jong Shakhtar liet weinig zien, maar maakte op slag van rust pardoes de 1-4. De voorzet van Drozd Anton werd door Pushkarov Oleh bij de tweede paal binnengegleden. Ondanks deze tegengoal, zocht Jong Sparta met een ruime voorsprong de kleedkamer op.

In de tweede helft verschenen er veel nieuwe namen op het veld van CWO aan de kant van Jong Sparta. Mike Frimpong was een van die spelers, die de 1-5 al snel op zijn schoen had. Barchenko Dys, die in de tweede helft onder de lat stond bij Jong Shakhtar redde echter vrij. Hierna kroop Jong Shakhtar uit de schulp en kreeg het wat kansen. Eerst schoot Holonskyi Valentyn na een afgeslagen hoekschop over, waarna Oleh eveneens een grote kans omzeep hielp door naast te schieten. Uiteindelijk was het Tsukanov Viktor die met een van richting veranderd schot de 2-4 op zijn naam kreeg.

Vervolgens nam Jong Sparta weer het initiatief over, waarbij Aymane Bais een goede mogelijkheid kreeg, maar de bal niet tussen de palen kreeg. Uiteindelijk was het Augustin Drakpe die de wedstrijd besliste. Nadat Frimpong al een goede kans onbenut liet, scoorde Drakpe uit de daaropvolgende hoekschop wel: 2-5. Hierna sloeg Dano Lourens toe, door in zeven minuten tijd een hattrick te maken. Zijn eerste kwam vanaf de strafschopstip na een overtreding op Jay den Haan. Zijn tweede goal viel twee minuten later, waarna in de 87e minuut een lage schuiver de 2-8 betekende en de hattrick daardoor compleet was.

Zaterdag staat er voor Sparta een krachtmeting met Feyenoord O21 op het programma.