Categorie├źn

Service

Kerstfeest op OBS De Singel: 'Aardig zijn voor elkaar'

Kerstfeest op OBS De Singel: 'Aardig zijn voor elkaar'
Onderwijs

Kerstfeest op OBS De Singel: 'Aardig zijn voor elkaar'

  • Redactie
  • 24-12-2022
  • Onderwijs
Kerstfeest op OBS De Singel: 'Aardig zijn voor elkaar'
VLAARDINGEN - Woensdag is het kerstfeest gevierd op OBS De Singel. In de avond, gezellig bij kerstverlichting, werd tijdens 'de Samenzang' door elke groep een Kerstlied gezongen. Wat een gezellige sfeer en gelukkig was de regen geen spelbreker. Daarna was er een diner in de klassen met ouders als ober. Er werd heerlijk gesmikkeld van de meegebrachte lekkernijen.

In het kader van het thema 'Aardig zijn voor elkaar' was er een wensboom in de hal, zijn er levensmiddelen en verzorgingsmiddelen opgehaald voor de Voedselbank en is er een bezoek gebracht aan Drieën-Huysen Noord. Elke groep heeft een wens geplaatst in de wens-kerstboom. Er waren wensen voor dichtbij; 'ik wens dat mijn oma niet meer ziek is' en ook wensen voor verder weg; 'ik wens dat er geen oorlog is in Oekraïne'. Zo konden we stilstaan bij cde vragen 'hoe gaan we met elkaar om?' en ' Wat wensen we voor een ander?'.

Voor iedereen die het wat minder heeft in onze omgeving werd door de kinderen middelen verzameld voor de Voedselbank. Donderdag werden heel wat dozen opgehaald, zodat veel mensen een betere en fijnere Kerst kunnen vieren. Dank ook natuurlijk aan alle ouders! Elke leerling maakte deze week ook een Kerstkaart voor de ouderen in het verzorgingstehuis. In de binnentuin mochten de kinderen hun kaarten aanbieden en met de accordeonist en twee zangers werden de ouderen in het zonnetje gezet met de liedjes 'Oh Dennenboom', 'Kling klokje klingelingeling' en 'Jingle Bells'. Wat een mooie ervaring was dat. 

In de toekomst wil OBS De Singel vaker een bezoek brengen aan Drieën-Huysen Noord. Voor de kinderen en voor de ouderen levert dat alleen maar bijzondere en fijne momenten op die ook nog eens leerzaam zijn. De samenwerking is in ieder geval ingezet. De Singel kijkt terug op een mooie kerstperiode, met dank ook aan de kinderen, het team en de actieve Ouderraad!

OBS De Singel wenst iedereen heel fijne dagen en veel gezondheid en geluk voor 2023!