Categorieën

Service

Klassiek benefietconcert met pianiste Olga Malkina

Klassiek benefietconcert met pianiste Olga Malkina
Uit

Klassiek benefietconcert met pianiste Olga Malkina

  • Redactie
  • 20-11-2023
  • Uit
Klassiek benefietconcert met pianiste Olga Malkina

Fotografie: Maria Nikolic

VLAARDINGEN - Op zaterdagmiddag 2 december organiseert Rotary Vlaardingen 80 in samenwerking met de Stadsgehoorzaal Vlaardingen, wijkgemeente van de Bethelkerk en de Talentklas een benefietconcert. 

De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het Rotary Jeugdfonds dat hiermee workshops klassieke muziek voor kinderen uit de Talentklas gaat financieren. Doel is de kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. Te gast is de Russisch-Nederlandse klassiek concertpianiste en organiste Olga Malkina.

Het concert vindt plaats in de Bethelkerk in Vlaardingen. Op het programma staan toegankelijke werken van Bach, Mozart, Beethoven en Dupré. Tickets voor het benefietconcert zijn vanaf nu verkrijgbaar.


Over Olga Malkina

Olga woont sinds 1995 in Nederland en is een jaar geleden lid geworden van Rotary Vlaardingen 80. Haar expressieve pianospel is al diverse keren op CD uitgebracht, ook betrad ze verschillende aansprekende muziekpodia waaronder het podium van de grote zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. Naast haar werk als concertpianiste is ze begeleidster van instrumentalisten en vocalisten en co-repetitor van koren. Haar uitgebreide repertoire omvat barok, romantische en hedendaags muziek. Een kleine greep uit de talloze componisten van wie ze werken speelt: Rachmaninov, Prokofjev, Bach, Mozart, Liszt, Chopin, Tippett en Mendelssohn.


Klassieke muziek toegankelijk voor iedereen

De opbrengst van het concert wordt besteed aan een serie workshops over klassieke muziek voor kinderen uit de Talentklas in Vlaardingen. Doel van de workshops is kinderen uit Vlaardingse achterstandsgezinnen met muzikaal talent en interesse in muziek in aanraking te brengen met klassieke muziek.

De Talentklas is een initiatief van acht scholen in Vlaardingen Centrum/West voor kinderen die makkelijker leren door te doen. In de Talentklas wordt lesgegeven aan een kleine groep kinderen uit groep 7 en 8, waarbij de nadruk ligt op leren in de praktijk. Ook na de workshops kunnen kinderen die echt gegrepen raken en zelf muzieklessen niet kunnen betalen, een beroep doen op het jeugdfonds van de Rotary Vlaardingen. De workshops zijn een initiatief van Rotary Vlaardingen 80 en worden gegeven in samenwerking met de Stadsgehoorzaal Vlaardingen en de Talentklas.

Bestellen kaarten concert

De tickets kosten 10 euro per persoon en zijn te bestellen via de website van Rotary Vlaardingen 80. Daarnaast is het mogelijk een extra ‘’virtueel’’ kaartje te kopen voor het goede doel. Tijdens de middag zelf is het voor bezoekers bovendien mogelijk om op eenvoudige wijze een extra donatie te doen.

Het concert begint om 14.30 uur (deuren open om 14.00 uur) en eindigt om 16.00 uur. Hierna is er de mogelijkheid om met Olga na te praten over haar fascinaties en haar werk.