Categorieën

Service

KOFA gaat door en breidt uit

KOFA gaat door en breidt uit
Nieuws

KOFA gaat door en breidt uit

  • Redactie
  • 11-12-2023
  • Nieuws
KOFA gaat door en breidt uit

VLAARDINGEN - Het stond even te huur voor een bescheiden bedrag, maar inmiddels wordt het pand gevuld; we hebben het over Zomerstraat 41, waar te zijner tijd appartementen gebouwd worden, maar nu nog even niet. Eigenaar en projectontwikkelaar Apex Investments wilde er in ieder geval, zo lang als mogelijk, een huurder de mogelijkheid bieden ‘er wat van te maken’. Daarbij gaat het om het gedeelte waar voorheen de Turkse Solidariteitsvereniging was gevestigd. ,,Het lijkt ons hierbij wel leuk om hiermee iets terug te doen voor de buurtbewoners’’, aldus Jan Willem Dontje van projectontwikkelaar Apex Investments. ,,Er zijn genoeg mogelijkheden voor mensen met ideeën’’.

Ideeën zat, en reacties kwamen er ook. In het vervolg werd het gedeelte van het pand waar cultureel centrum KOFA ‘aan de andere kant’ in gevestigd was gegund aan…KOFA! Jan Willem Dontje van Apex: ,,Wij hebben uiteindelijk besloten om KOFA de ruimte te gunnen hij gaat er deze week gebruik van maken daar zijn wij erg blij mee, ook voor een stukje leefbaarheid’’. En hoe lang dat gaat duren? ,,Voor een zo lang mogelijke periode maar wij gunnen het KOFA om extra omzet te genereren om daardoor mee geld in een nieuwe locatie te kunnen te steken’’, aldus Dontje.

Michel Meulstee, eigenaar en uitbater van KOFA, wist er wel raad mee en afgelopen week werden de handen dan ook uit de mouwen gestoken. Meulstee op social media: ,,Zaterdag 23 december gaan we weer open voor publiek. Wij breiden uit! Sinds deze week hebben we het naast gelegen stuk pand er ook bij en we zijn hard bezig om het op te knappen. Meer info over wat daar straks te doen is volgt snel. Greets het KOFA team’’.

Goed nieuws dus voorlopig voor de buurt en al die anderen die er niet wonen maar wel van workshops en cultuur willen genieten. Je kunt er weer terecht na het opknappen van het centrum op 23 december voor de eerstvolgende optredens. Informatie vind je hier!  of op de website  van KOFA.